Chrono NK 2-takt

Chrono: Mooie races in een zonovergoten Berghem

race_1

Het was een mooie dag karting in de Brabantse bossen van Berghem. Zon, rubber, benzine en erg veel bezoekers maakte er in combinatie met mooie wedstrijden een succesvolle vierde ronde van. Zo halverwege het seizoen beginnen de resultaten nog belangrijker te worden wat voor veel rijders een nog hogere motivatie betekende.

De Micro Maxen reden dan wel in het kleinste startveld, maar de races waren spectaculair om te bekijken. De kleinste Max rijders vochten om elke centimeter en als daar een kleine tik voor nodig was werd dit niet nagelaten. Max Timmermans zette in de kwalificatie de toon voor Nick Dunker. In de eerste wedstrijd won Duncker met een minimaal verschil, maar Timmermans noteerde een nieuw baanrecord. De tweede wedstrijd werd echter prooi voor Timmermans, Duncker werd van de baan gehaald door een technisch mankement.

race_2

Kremers greep pole, won de eerste wedstrijd overtuigend maar het is Demi de Vos die het gedurende de twee manches het beste deed. Met twee keer een tweede positie greep hij de dagoverwinning. Gavin Jonk won de tweede manche. Ook heftige strijd bij de Rotax Junioren. Damanio Ciapponi greep pole met ruim een tiende op Bas te Laat. Affolter werd derde en greep koelbloedig de zege in de eerste manche voor Lorenzo Singh en een opkomende Beitkse Visser. Kay van Kemenande nam revanche in de tweede manche en won voor Visser en Affolter.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet