Chrono NK 2-takt

Chrono: Heftige strijd in Nederlands Kampioenschap Rotax Max te Kerpen

1.jpg

De derde wedstrijd van de Dutch Rotax Max Challenge is afgelopen weekend verreden op de Erftlandring te Kerpen. Ondanks dat het weer wat dreigend leek in vergelijking met de zonnige trainingsdagen bleef de regen uit, hierdoor hebben de rijders zich volledig op de strijd op de baan kunnen richten.


Tekst: Bert Smilda
Foto’s: Bert Smilda


Max Timmermans toonde zich zeer sterk, hij kwalificeerde pole waardoor hij vanaf de voorste startrij mocht vertrekken. Max viel bij de start van de eerste race terug achter Deniz Beckers en Dylan Buys en verloor gedurende de race nog enkele plaatsen, hij starte daarna een prachtige inhaalrace en wist al snel weer de eerste plaats te bemachtigen welke hij tot aan de finish wist vast te houden. Tijdens de tweede race wist Max Timmermans met minimaal verschil voor Nick Duncker te finishen. Uiteindelijk werd Max Timmermans eerste in het dagklassement gevolgd door Nick Dunker en Deniz Beckers.

Marijn Kremers was bij de Minimax de snelste, hij wist tijdens beide races de eerste plaats te bemachtigen en behield deze tot de finish met ruime afstand op de andere rijders. Achter Marijn vond er een ware strijd plaats, uiteindelijk wisten Jordi van Moorsel en Jordy Bens achter Marijn te eindigen in het dagklassement.

4.jpg

Bij de Max Junioren was het Kay van Kemenade die zijn snelheid weer had gevonden van de eerste race, hij werd beide races gevolgd door Joel Affolter en Tim Struylaart. Lorenzo Singh wist niet alleen de eerste plaats neer te zetten, hij vestigde ook een nieuw baanrecord bij de Max Junioren. Bas de Laat kende veel pech, hij raakte tijdens de eerste race van de baan na een touche van een andere rijder, en raakte tijdens de tweede race in een crash. Bas hield aan de crash verwondingen over aan zijn hand en moest hiervoor ter controle naar het ziekenhuis.

2.jpg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet