DKM

Internationaal: Nederlanders geven visitekaartjes af in Oschersleben tijdens DKM (lang)


1_devries

KF3 – Sterk optreden Hoevenaars maar ongelukkig. De Vries oppermachtig.
Nyck de Vries heeft dit jaar één doel, zijn titel verdedigen in de KF3 klasse. Vooralsnog verloopt dit van een leiendakje. De Vries won alles dit weekend welke hij zelf als ‘zwaar’ bestempelde. Verschil tussen zijn overwinning en de nummer twee in de finale: 6,3 seconden…. Een grote klasse apart.

Over naar de andere KF3 rijders die voor Nederland uitkwamen. Peter Hoevenaars kende een goed weekend en was vaak voorin te vinden. Tijdens de prefinal raakte hij echter drie maal van de baan en moest daarom genoegen nemen met een 10de positie. Hier had meer ingezeten. Sam Looijenstein liet ook van zich gelden. Een negende positie in de sprintwedstrijd was een mooie prestatie, maar helaas viel Sam ver terug in de finale. Davey Koch kende een moeilijk weekend. Koch werd ondanks een aantal klappers waarin hij terecht kwam uiteindelijk 17de in beide races met het bijzondere RS8 chassis van Maranello. Elkerbout werd 19de en had zelf op meer gehoopt.

1_jorritpex

KZ2 – Jorrit Pex fantastisch tussen internationaal schakel geweld.
De broers Pex timmeren hard aan de weg in de KZ2 klasse. Ze moesten het opnemen tegen onder andere Rick Dreezen, de kampioen van vorig jaar. In de series bleek dit al geen gemakkelijke taak, maar naast Rick Dreezen kwam ook de Italiaan Paulo De Conto zich melden aan de kop van het veld.

Jorrit Pex kwam als eerste uit de series, voor Dreezen en de Conto. Yard Pex werd vierde en zo was het toch voornamelijk een Nederlands/ Belgisch feestje voorin het KZ2 veld. In de sprint wedstrijd reed Jorrit Pex geweldig naar de overwinning. De Conto klom een plek op ten koste van Dreezen en Yard Pex behield zijn vierde positie. Verdi Geurts klom ondertussen op naar een negende positie, en ook Thomas Knopper die de nodige tegenslagen kende dit weekend maakte veel goed met een 11de positie in de sprint wedstrijd. Het AVG duo van den Burgt en van Asseldonk werden respectievelijk 13de en 14de terwijl Sippy Nauta als 17de over de streep kwam in de sprint race. Meijers en Jansen finishte niet.

1_knopper

De finale liep uit op een drama voor Thomas Knopper. De voormalig Europees Kampioen in deze klasse maakte een harde crash mee, wat een goede klassering in het water gooide. Het werd een weekend op snel te vergeten voor Knopper. Ook Yard Pex kende tegenslag, koppelingsproblemen bij de start wierp hem ver terug en leidde uiteindelijk tot uitvallen. Indy Dontje kende een lastig weekend, mede vanwege ziekte presteerde de Energy coureur niet zoals hij wilde. Toch maakte Dontje een erg sterke indruk door als 13de te eindigen in de finale. Van Asseldonk finishte hier net voor op een twaalfde positie. Romkema sloot het weekend teleurstellend af als 23ste.

Uitslagen
Foto’s op Carpy.nlAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet