DKM

Internationaal: Nederlanders geven visitekaartjes af in Oschersleben tijdens DKM (lang)

1_podiumkz2

Twee podium plaatsen voor Nederland was het resultaat van een succesvol weekend in het Duitse Oschersleben, waar de eerste ronde van het Duits Kampioenschap 2009 werd verreden. Nyck de Vries kwam oppermachtig als eerste over de streep in de KF3 klasse, Jorrit Pex stuurde zijn CRG naar een knappe tweede positie in het zware KZ2 veld.

Veel wordt er internationaal niet gereden op het circuit in Oschersleben, maar na afgelopen weekend waren zowel rijders als monteurs veelal zeer positief. Het circuit dat direct grenst aan het autosportcircuit is ‘slechts’ 1020 meter lang, maar kent een aantal zeer snelle bochten. In combinatie met grote startvelden, een wederom zeer strakke organisatie, goede controles en zonnig weer maakte het weekend tot een succes. Zeker gezien dat ook de overige Nederlanders van zich lieten gelden, maar te maken kregen met pech.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis

KF1
Door de afwezigheid van Jack te Braak (overstap naar Formule BMW) zijn er geen Nederlanders vertegenwoordigd in de koningsklasse van de kartsport. Ondanks dat op Europees niveau de KF1 klasse vooral een aflopende zaak is – door de invoering van de SKF klasse – telde het KF1 veld in Duitsland toch nog 30 rijders! Michelle Gatting won met Maddox de sprintrace en werd tweede in de finale. Madson Moller, die over het hele weekend als zijn snelheid toonde werd eerste.

1_davies_bouman

KF2 – Dylan Davies met P4 ter controle naar ziekenhuis
Bente Christopher Scharf was onklopbaar afgelopen weekend in de KF2 klasse. De Duitser won zondag met Intrepid beide races en liet hiermee Moritz Oestreich achter zich. Voor Nederland kwamen onder andere Kilian Bouman, Christie Albai en Dylan Davies uit. Bouman kende een constant weekend en werd uiteindelijk negende in de sprintwedstrijd, lag zelfs even tweede in de finale maar zakte later terug tot een nette zevende positie. Christie Albai werd 16de in de finale. Dylan Davies werd gediskwalificeerd op zaterdag omdat hij een magneetje van zijn UniPro (een verplicht controle middel van de organisatie voor het maximale toerentallen en koppeling) verloor. Davies knokte zich fantastisch via de herkansing naar de finales op zondag. De sprintrace leverde heb een 14de plek op, en in de finale behaalde Davies met 0.012 seconde verschil vierde achter Sven Muller. Davies werd echter na start/ finish dermate hard geramd dat hij ter controle naar het ziekenhuis moest. Na controle bleek alles in orde.

1_bouman
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet