Diversen

Internationaal: Nederlanders goed door series in Oschersleben

1_1

De zaterdag in Duitse Oschersleben stond volledig in het teken van de series, die uiteindelijk bepalen wie er door gaan naar de finales van de eerste ronde van het Duits Kampioenschap op zondag. Over het algemeen kwamen de Nederlanders goed door de series, met name in de KF3 en KZ2 liggen er kansen op een Nederlandse overwinning.

Foto's: Michael Melis

De Deen Moller Madsen deed goede zaken in de KF1 klasse waar hij elke serie op zijn naam schreef. Moller Madsen werd gevolgd door landgenoot Jacob Nortoft die de tweede plek op zich eiste, gevolgd door Maximilian Buhk.

Kilian Bouman doet uitstekende zaken in het KF2 veld. De talentvolle AVG Racing coureur zette zijn PCR tijdens de kwalificatie al op een vijfde positie, en ook Dylan Davies zat er goed bij met een P10 klassering. Scharf kwam uiteindelijk als beste uit de series voor Wehrlein en Oestreich. Bouman werd uiteindelijk knap zevende. Davies was erg goed op weg tijdens de series, werd zelfs tweede in één van de manches maar werd gediskwalificeerd omdat hij een magneetje verloor in zijn UniPro. Een apparaatje van de organisatie die de koppeling test uitvoert. Davies wist zich alsnog via de herkansing te plaatsen voor de finale, Christie Albai ging direct door.

1_2

De KF3 klasse wordt gedomineerd door Nyck de Vries. Zelf verklaarde de Vries dat hij het zwaar heeft, maar elke manche rijdt het super talent strak naar de overwinning. Joey Elkerbout had minder geluk. Joey schreef een volledig frame af na een klapper in de eerste race, start in de herkansing als derde en won deze glansrijk. Peter Hoevenaars is ook in de voorste gelederen te vinden. Peter kwam erg knap als series door de series.

Huidig kampioen Rick Dreezen zette zijn CRG direct op pole in de KZ2 klasse, Yard Pex volgde als tweede, Jorrit Pex moest het nog even met een vierde positie doen. Want dat een vierde positie niet genoeg was voor de voormalig Wereld Kampioen Rotax Max bleek wel na de series. Jorrit Pex reed geweldige manches en kwam als winnaar uit de bus en liet hiermee de zeer ervaren Rick Dreezen achter zich. Paulo de Conto werd derde voor Yard Pex. De overige Nederlanders vergaat het minder gelukkig. Ricardo Romkema en de zieke Indy Dontje hebben nipt via de herkansing een plek in de finale bemachtigd. Boontjes kwam hier net één plaats tekort.

1_3

Thomas Knopper was afgelopen dagen de snelste rijder op de baan, een kapotte motor in de kwalificatie gooide echter roet in het eten. Knopper startte achteraan tijdens de series en kreeg even later 10 seconden straf vanwege zijn rijgedrag. Knopper zou volgens de organisatie drie keer een tik hebben uitgedeeld, volgens onze onboard camera beelden konden wij dit slechts één keer constateren. Knopper zal vanaf de achtste startrij de sprint wedstrijd aanvangen op zondag.

Meer volgt spoedig

Uitslagen

Foto’s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet