Diversen

Internationaal: Preview seizoensstart Deutche Kart Meisterschaft te Oschersleben (lang)

prev_1

Komend weekend trapt het Duitse Kampioenschap dan eindelijk af voor een serie van vijf wedstrijden. Vorig jaar waren de Nederlandse deelnemers vaak dominant en verlieten Jack te Braak (KF1) en Nyck de Vries (KF3) Duitsland met een titel op zak. Ook in de KZ2 klasse was er succes, maar ook pech speelde hier een rol waardoor een Nederlandse titel uitbleef. De Belg Rick Dreezen greep echter na een fantastisch seizoen de beker. Dit jaar zijn de kansen wederom groot. Maar liefst 21 Nederlanders staan ingeschreven, waarvan 12 in de KZ2, 3 in de KF2 en 6 in de KF3.

Oschersleben heeft de eer om de rol van gastheer op zich te nemen tijdens de eerste ronde van dit prestigieuze kampioenschap. Het kartcircuit, 1018 meter lang en 8 meter breed, is gelegen op het terrein van het autosport circuit. Naast Oschersleben zal er dit seizoen ook geracet worden in Wackersdorf, Ampfing, Liedolsheim en Hahn. Niet op Kerpen dus. Dit circuit voldoet niet meer aan de eisen van de organisatie, tot onvrede van veel rijders.

prev_3_vries_elkerbout

KF3 (DJKM)
Bij het noemen van de klasse KF3 noem je in één adem Nyck de Vries. Het jonge talent is op dit moment één van de sterkste rijders in het internationale KF3 veld en schrijf de ene overwinning na de ander op zijn naam. Natuurlijk zal Nyck een serieuze poging wagen om zijn huidige titel te behouden, maar met 43 inschrijvingen treft de Vries een competitief startveld met o.a. Carlos Sainz Jr. aan de start.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet