Diversen

Internationaal: Sterk optreden van Marcel Maasmann bij EK Superkarts in Magny Cours

ek_super2_start

Marcel Maasmann heeft de Nederlandse eer hoog gehouden tijdens de eerste wedstrijd voor het Europees kampioenschap Superkarts. Na de kwalificatie op een opdrogende baan met een viertiende plaats finishte Marcel in de eerste race op een uitstekende achtste plaats en in de tweede race op een tiende plaats.

De Duitser Peter Elkman bleef in de kwalificatie een grote groep Engelsen voor en zette zijn MS Kart op pole. Dit veranderde niet in de tweede kwalificatie sessie, maar tijdens de eerste race moest Elkman twee plaatsen toegeven en eindigde als derde achter winnaar Gavin Bennet en Damien Payart. De Brit Bennet won race twee, Elkman deed goede zaken door op te klimmen naar de tweede positie en zo als leider in het kampioenschap na twee races Frankrijk te verlaten.

ek_super1_maasman
Marcel Maasmann

Cor Euser
Een andere Nederlandse rijder, Cor Euser werd achtervolgd door technische problemen. In de eerste race finishte Cor in het achterveld. De oorzaak was een onwillig remsysteem. In de tweede race is hij uitgevallen doordat in de opwarmronde een stuur kogel afbrak. Ondanks alle tegenslag heeft het Superkart virus hem behoorlijk te pakken. Hij zal dan ook zeker bij de volgende race van het Europees kampioenschap op 5/6/7 juni op het circuit van Most (CZ) van start gaan.

Resultaten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet