Diversen

Belgisch : Karting van hoog niveau tijdens Belgisch Kampioenschap te Genk

belg22_1

Met 185 piloten uit 13 verschillende landen, kon de tweede manche van het Kampioenschap van België Karting, dit weekend verreden in Genk, rekenen op een sterke affiche. De talrijke toeschouwers konden genieten van kartwedstrijden van hoog niveau. Op eigen terrein waren de Belgen niet aan het feest, want de Zweed Jesper Rossler (KF2) en de Nederlanders Yard Pex (KZ2) en Nyck De Vries (KF3) wonnen in de belangrijkste categorieën.

Tekst : PR
Foto’s : Michael Melis


Met een wedstrijd van het Kampioenschap van België een maand voor de regionale kwalificatiewedstrijd (zone noord) voor het Europees kampioenschap KF2 (Beloften) en KF3 (Juniors), rekenden de Limburgse organisatoren op de deelname van heel wat buitenlandse piloten die de wedstrijd zouden gebruiken als voorbereiding op de Europese confrontatie. Maar ze hadden wellicht nooit durven dromen van 48 inschrijvingen in KF2 en 51 in KF3! Het garandeerde in elk geval prachtige startvelden, spectaculaire races en een hoogstaande concurrentie voor de Belgische piloten.

KF2
De Belgen hadden in elk geval niet het laatste woord in KF2 (beloften). De Zweed Jesper Rossler, zaterdag twee keer tweede, won de beide races op zondag, waardoor hij het overall klassement van het weekend won. Na de vier manches klopte hij Sébastien Bailly, die een goede zaak deed in het kampioenschap, en Stoffel Vandoorne, de kampioen van 2008 die weer goed scoorde. Verder was er een verrassende overwinning van de jonge Denis Dupont in de eerste race op zaterdag (na een prachtige inhaalbeweging) en een zege van Guillaume De Ridder in de tweede race. In het kampioenschap trekken Sébastien Bailly en Damien Dupont (geen familieband met Denis) als gedeelde leiders naar Francorchamps. Maar Clemente Alessio Picariello en Guillaume De Ridder maken zeker nog een kans op de titel in de derde en laatste manche van het Kampioenschap van België.

belg22_2

KF3
Nog meer dan in KF2, hadden de Belgen het moeilijk in KF3-Juniors (13-15 jaar). Met drie overwinningen op vier races bevestigde de Nederlander Nyck De Vries zijn statuut van internationale referentie. Hij versloeg Gustavo Menezes (een Amerikaan die rijdt met een Zweedse licentie), de winnaar van de vierde manche. De Fin Matias Köykkä vervolledigde het podium van het weekend voor de Nederlander Victor Makau en de Deen Andreas Hansen. Sébastien Bedoret werd slechts achtste en Bryan Laloux werd wat gehinderd in het peloton en werd 21ste. Daardoor nam de Nederlander Victor Macau de leiding in het kampioenschap voor Bedoret en Laloux.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet