Diversen

Internationaal: De Vries tweede tijdens 20e Andréa Margutti Trophy

nyck_boven

Een belangrijke internationale meeting stond dit weekend op het programma, de 20ste Andréa Margutti Trophy werd namelijk verreden in Castelletto di Branduzzo, gelegen iets onder Milaan. 180 rijders uit 28 landen stonden dit weekend aan de start van dit succesvolle evenement dat de laatste jaren erg aan populariteit steeg.

Knopper in de top 10, Asseldonk vecht tussen het internationale geweld
Namens Nederland reisden Thomas Knopper en Hannes van Asseldonk af naar Noord Italië om onder de vlag van AVG de Nederlandse eer hoog te houden. Randy Schoonderwaldt kwam uit voor België. Normaliter is de KZ2 klasse niet vertegenwoordigd tijdens de Andréa Margutti Trophy, maar door het wegvallen van de KF1 klasse stonden er 41 125cc 6-geschakelde karts aan de start. De Italiaan Massimo Aceto greep pole, Thomas Knopper noteerde een 14de tijd, Van Asseldonk had het zwaar en moest als 38ste de series ingaan. Tegenwoordig Topkart rijder Michael Ryall deed het niet onverdienstelijk met een 11de tijd.

Allesandro Manetti stelde orde op zaken tijdens de series en kwam als eerste uit de bus voor de Fransman Manuel Renaudie. Knopper klom op naar de negende positie, van Asseldonk kende pech en eindigde achteraan. De semi finale kwam op naam van Renaudie, Knopper schoof een plaats omhoog. In de finale kende de KZ2 klasse weer een andere winnaar, de Engelsman Jack Hawksworth won voor Anthony Abbasse en Manuel Renaudie. Knopper viel iets terug naar P11 terwijl van Asseldonk zich verbeterde naar de 20ste positie.

Nyck de Vries wint alles behalve de finale

Het beloofde weer een spannende meeting te worden tussen de jongste KF rijders. De snelste rijders hier op het moment zijn Carlos Sainz jr. (jawel, de zoon van..), Daniil Kvyat en Nyck de Vries. Nederlands trots ‘De Vries’ zette direct de toon door pole position te pakken met maar liefst 3 tiende. Sainz. Jr. kwam op dat moment nog niet verder dan een zesde plaats voor Kvyat. Sam Looijenstein zette zijn DR kart op een 53ste positie. De KF3 klasse werd opgesplitst in vier groepen met series, waaruit twee klassementen rolde. Nyck de Vries won in zijn groep de series, Looijenstein kwam in deze zelfde groep erg knap naar voren tot een 12de positie. De Spanjaard Sainz jr. won met zijn Fernado Alonso kart de series in de tweede groep.

Veel veranderde er niet tijdens de semi-finale. Nyck de Vries won zeer overtuigend voor Daniil Kvyat die aardig naar voren kwam. Looijenstein viel terug naar P20 en zag daarmee een plek in de finale verloren gaan. Sainz jr. gaf de leiding na de series ook tijdens de semi-final niet uit handen en won. De finale moest uitsluitsel geven over het gehele weekend. Nyck was zeer goed op weg, maar moest met een minimaal verschil toch Kvyat aan zich voorbij zien gaan. Carlos Sainz jr. kon zich niet in de kopgroep mengen en werd uiteindelijk zevende in de finale.

In de KF2 klasse waren geen Nederlandse inschrijvingen, Matteo Vigano greep hier pole, maar moest achter Brandon Maisano aansluiten tijdens de series en de uiteindelijke finale.

Uitslagen


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet