Chrono NK 2-takt

Chrono: Meindert van Buuren kent sterk debuut in DD2 klasse

meindert

Meindert van Buuren Junior debuteerde afgelopen weekend in de Rotax DD2 klasse, tijdens de race voor het Nederlands Kampioenschap georganiseerd door Chrono Karting en de KNAF. In deze categorie wordt gereden met karts voorzien van twee versnellingen. Het deelnemersveld is gigantisch en bovendien heel competitief, maar de inwoner van Rockanje liet zien dat hij een snelle leerling is, ondanks zijn jeugdige leeftijd.

Hij is met 14 jaar de jongste coureur in deze klasse en vocht voor wat hij waard was tussen de ervaren toppers. Na een goede eerste race leek een podium zelfs tot de mogelijkheden te behoren, maar door een massale crash bij de start ging die droom in rook op.

“Het is een mooi en vol veld, zoveel inschrijvingen is natuurlijk erg positief”, verklaarde Van Buuren Junior. “Onze keuze voor Gillard bleek een goede, en mede dankzij de goede begeleiding van VZ Racing en voorheen Giel Bronder ben ik zover gekomen.” Dit weekend werd Van Buuren begeleidt door de autocoureurs Nicky en Francesco Pastorelli. Zaterdag stond Francesco hem terzijde en zondag op de wedstrijddag was oud Formule 1-tester Nick Pastorelli de monteur.

In de kwalificatie stuurde Van Buuren zijn Gillard al brutaal naar de achtste tijd. In de eerste race ontstond er een geweldig gevecht om de vierde plaats met een groot peloton, waaronder ook de jonge debutant. Meindert weerde zich kranig en sloot de race af op een keurige zevende positie. Met een goed gevoel werd er aan de finale begonnen. Helaas was het van korte duur. Een massale crash bij de start zorgde voor een te snelle uitschakeling. “Dat was heel jammer”, zei een teleurgestelde Van Buuren, die zijn podiumkansen in rook zag opgaan. ”Het ging zo goed, maar ik heb in ieder geval laten zien dat ik erbij kan zitten. Ik heb nog niet zoveel ervaring in deze kart. Dus er zit nog meer”, besloot de door Papagayo Beach Resort ondersteunde coureur positief.

Ook vader Meindert van Buuren is jarenlang actief geweest in de racerij. Hij doet een stapje terug om alle aandacht aan zijn kartende zoon te schenken: “Ik heb dit jaar mijn eigen plannen naar de achtergrond verschoven om hem volledig te kunnen ondersteunen. We hebben bewust voor de DD2 gekozen. In onze ogen is dit de beste voorbereiding om uiteindelijk de overstap naar de auto’s te maken.”

De volgende race om het Nederlands Kampioenschap is op 5 april in Eindhoven. Nieuwe ronden, nieuwe kansen voor de talentvolle Meindert van Buuren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet