Chrono NK 2-takt

Chrono: Eerste Nederlands Kampioenschap Rotax Max verreden op Berghem!

4

Dit weekend is het nationale kartseizoen officieel begonnen. Chrono Karting nam de aftrap met het officiële Nederlands Kampioenscha Rotax Max. Kartbaan Berghem vormde over het algemeen een zonnig, maar koud decor voor de eerste ronde uit een serie van acht wedstrijden.

Te beginnen in de Micro Max, de jongste talentjes hadden de eer om als eerste van start te gaan in het nieuwe seizoen. Nick Dunker zette gelijk de toon door pole te pakken met een verschil van 7 tiende en won de eerste manche. De tweede manche was echter prooi voor Sturgis Lammes die met een minimaal verschil won. In de Mini Max klasse zette Marijn Kremers een goede stap in de richting door Jordi van Moorsel voor te blijven in de kwalificatie die overigens gewonnen werd door Christian Kuijer. Race 1 was prooi voor Van Moorsel, Kremers kwam terug en won de tweede en laatste manche van de dag.

1

Beitkse Visser… wat zullen we nog veel gaan zien van deze onwijs snelle dame. De dochter van voormalig oud coureur en BWM dealer Klaas Visser noteerde pole in de Junioren klasse met een voorsprong van één seconde. Even later nam Beitkse nog plaats in een Formule Ford voor een aantal demonstratie ronden. Kay van Kemenade was in de eerste manche in staat om de achterstand iets te verkleinen tot 7 tienden en werd tweede. Erwin van Montfoort deed uiterst goede zaken en kwam eigenlijk verrassend als derde over de streep. Tijdens de tweede manche waren de rollen aan kop omgedraaid. Van Kemenade won met zes tiende voor Visser gevolgd door Damiano Ciapponi. Kortom; een volledig TKP podium. Visser won het dagklassement voor Kemenade en Gubbels.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet