Diversen

Internationaal: Nederland en Intrepid best vertegenwoordigd tijdens 1ste RMEC

prev_zuera2

In het laatste weekend van maar (25-3 t/m 29-3) vindt de eerste ronde van het Europees Kampioenschap Rotax Max plaats. In vergelijking met voorgaande jaren is de kalender drastisch veranderd. Zo zal Salbris als openingsrace dit jaar plaats maken voor Zuerra te Spanje. Naast dit Spaanse circuit zal er ook in Italië worden gereden in Busca, staat Sosnova weer op het programma en vormt Salbris het toneel voor de finale va het RMEC 2009.

Nederland grootste favoriet..
..statisch gezien dan. Maar liefst 25 Nederlandse coureurs reizen eind maart af naar Spanje, hiermee is Nederland met uitstek het grootst vertegenwoordigde land. Engeland volgt met 19 deelnemers, Zuid Afrika is nog altijd goed voor 10 rijders. Zie onderstaande diagram voor een weergave van de deelnemende rijders per land tijdens de eerste RMEC in Zuerra:

landen_klein
Klik voor groter formaat

Intrepid favoriet chassis
Met 27 rijders is Intrepid verreweg het meest gekozen chassis dat in actie zal komen in Zuerra. Alleen al uit ‘Team Holland’ komen zeven rijders in actie met dit chassis, grotendeels uit de stal van TKP met o.a. Beitske Visser die als absolute favoriet bestempeld kan worden. Op nummer twee volgt CRG waarmee 19 rijders uitkomen, Tony Kart volgt nipt op een derde positie met 18 deelnemende chassis. Voor een volledige weergave, zie onderstaande diagram.

chassis_klein
Klik voor groter formaat

Tot zover de statistieken. Team Holland komt niet alleen sterk voor de dag als er puur naar aantallen wordt gekeken, aan talent zal het dit seizoen zeker niet ontbreken. Te beginnen bij Beitkse Visser die al imponeerde tijdens de eerste krachtmeting in Campillos waar de Rotax Wintercup verreden werd. Verder heeft iedereen kunnen zien of lezen dat Kay van Kemenade erg goed kan sturen, ook als de druk hoog is (finale Grand Finals e.d.). Mats van den Brand had van 2008 wellicht meer verwacht, maar toonde zijn snelheid. En wat kan Joey van Splunteren betekenen bij de Senioren? Van Splunteren was tweede Nederlander tijdens de Grand Finals en heeft prima materiaal ter beschikking bij de Feyter komend seizoen. Natuurlijk hebben we nog huidig Wereld Kampioen Dennis Kroes en Maik Barten in de DD2 die voor het nodige spektakel kunnen zorgen. Kortom; het wordt een interessant Rotax jaar. Aan de Nederlandse inbreng kan het in ieder geval niet liggen.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet