Algemeen

Dragracing: Nederlandse dragracers naar zonnig Curaçao

lourens

Een zestal Nederlandse dragracers gaat een uniek avontuur tegemoet. Op initiatief van Clemson Lourens en met steun van Stichting Autosport Curaçao en het Toeristenbureau Curaçao, krijgt het zestal de kans om deel te nemen aan de International Drag Race op het zonnige eiland. Dit traditioneel grootste dragrace-evenement van het jaar wordt gehouden van 1 tot en met 3 mei en omdat alleen onze overzeese landgenoten weten hoe je een echt feestje bouwt, duurt het spektakel meteen meer dan een week.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Voor Nederlanders klinkt het misschien vreemd, maar dragracen is op Curaçao mateloos populair en zo dicht bij het dragrace-mekka Amerika heeft Curaçao een lange traditie in de snelste tak van de autosport. In tegenstelling tot Nederland beschikt Curaçao zelfs over een permanente dragstrip waar, niet geplaagd door de in Nederland zo bekende regen, het hele jaar door gereden kan worden.

weurf
Ramon van der Weurf

In 2004 liet een groepje Nederlandse dragracers hun auto's richting Curaçao verschepen om daar deel te nemen aan het traditioneel grootste evenement van het jaar dat rond (toen nog) Koninginnedag wordt gehouden. Nu, tien jaar later, werd het naar het idee van de destijds ook al bij het avontuur betrokken Clemson Lourens, hoog tijd voor een herhaling. "Ik opperde het idee bij de president van de Fundashon Autosport Curaçao. Men vond het een goed plan en samen met het Toeristenbureau Curaçao neemt men een deel van de kosten voor zijn rekening", aldus Lourens, zelf al sinds 1972 bij de dragrace-sport betrokken en, ondanks dat hij inmiddels al heel lang in Nederland woont, nog steeds een van de promotors van het dragracen op Curaçao.

croonenborgh
Kirsten van Croonenborgh (foto Los Dos Media)

Het zestal dat het Caribische avontuur aangaat bestaat uit Ramon van der Weurf met zijn Nostalgia Funny Car, Kirsten van Croonenborgh met haar Suzy Q '70 Plymouth Barracuda, het voltallige Team Orange Country bestaande uit Cas van de Mosselaar, Stevan Reffeltrath en Arnold Hol en natuurlijk initiatiefnemer Clemson Lourens (kopfoto) zelf.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet