Autosport.nl forum
*
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?
Oktober 19, 2019, 11:39:55


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte


Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  
Auteur Topic: IndyCar Series 2008 Seizoen  (gelezen 40397 keer)
Wii4life
Bronze medal driver
***
Berichten: 154« Antwoord #60 Gepost op: Mei 19, 2008, 01:55:56 »

De startopstelling: http://www.indycar.com/news/2008/indy/2008_ics_indy_starting_grid.pdf

Dixon, Wheldon, Briscoe; op rij 1

Castroneves, Patrick, Kanaan; op rij 2

Beste rookie: Hideki Mutoh; Rij 3, startplek 9

De indycar rookies Rahal en Wilson zijn op rij 5 en 6 terug te vinden, de overige voormalige cc-rijders en idyrookies zijn wat verder op de startgrid terug te vinden.

Opvallend is de 15e deelname van voormalig winnaar Buddy Lazier, die zich op het laatste moment op de 32e positie wist te positioneren.
Gelogd

Dennis
Test driver
*
Berichten: 1


« Antwoord #61 Gepost op: Mei 24, 2008, 07:20:53 »

Weet sinds een paar uur dat de indy biet wordt uitgezonden. Dit is echt triest. Weg met die betaal-tv!!!

Ik zit net zoals anderen met eurosport2 en Motors tv. Ik heb nog steeds niks!
Gelogd
Jan Duin
Rookie driver
**
Berichten: 21« Antwoord #62 Gepost op: Mei 24, 2008, 08:26:00 »

Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor morgen goed!
Gelogd
D-M0de
Gold medal driver
*****
Berichten: 2290


WWW
« Antwoord #63 Gepost op: Mei 25, 2008, 04:53:53 »

Start over ongeveer 2 uur. Momenteel is er een Live verbinding met de IMS via http://indy500.com/videoplayer.html?popOut=true. Via http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=12726&part=sports moet het ook mogelijk zijn een stream te vinden.
Gelogd
Wii4life
Bronze medal driver
***
Berichten: 154« Antwoord #64 Gepost op: Mei 26, 2008, 11:01:16 »

Niet echt een verrassende winnaar... met toch wel een verrassing op de tweede plek V. Meira...
Verder veel bekende namen voorin, en de voormalig champcar rijders lijken toch ook al aardig mee te kunnen...

http://www.openwheelworld.net/nl/nieuws/5682/Scott_Dixon_wint_zijn_eerste_Indy_500/

Scott Dixon wint zijn eerste Indy 500

Indianapolis - Scott Dixon heeft de 92ste Indianapolis 500 op zijn naam geschreven. De vanaf pole position gestarte Chip Ganassi Racing coureur was de hele race in de top drie te vinden en trok aan het eind van de race aan het langste eind. Vitor Meira eindigde verrassend als tweede, voor Marco Andretti op de derde positie. De bijna 3,5 uur durende race werd gekenmerkt door een groot aantal neutralisaties.

Chip Ganassi Racing coureurs Scott Dixon en Dan Wheldon maakten de beste start en kwamen na de eerste ronde als eerste door. Ondanks het grote aantal rookies in het 33-wagens tellende startveld verliep de eerste ronde volledig probleemloos.

Acht ronden later kon de gele vlag wel voor de eerste keer gezwaaid worden. De reden hiervoor was onschuldig; Bruno Junqueira was zijn rechter achteruitkijkspiegel verloren, welke net naast de ideale lijn op de baan kwam te liggen. In de neutralisatie die volgde maakte vrijwel het volledige veld zijn pitstop op Buddy Rice, Justin Wilson en Sarah Fisher na. Junqueira moest tijdens zijn pitstop een nieuwe achteruitkijkspiegel laten monteren, omdat het volgens de reglementen niet toegestaan is om met één spiegel te rijden.

Fisher zou niet lang kunnen genieten van de derde plaats waar ze op kwam te liggen nadat ze als één van de weinige coureurs geen pitstop maakte. Eén ronde voordat de race weer herstart zou worden, spinde ze in Bocht 3 terwijl ze haar banden opwarmde. In deze spin liet de Amerikaanse haar motor afslaan, waarna ze terugviel naar de staart van het veld.

In de 37ste ronde gaf Graham Rahal zichzelf de twijfelachtige eer om als eerste coureur in de muur te crashen. In Bocht 4 gaf de Newman/Haas/Lanigan Racing coureur ruimte aan de leiders om hem te passeren, waarna hij te wijd ging en in de muur belande. Daarmee werd Rahal de eerste uitvaller van de race. Tijdens de pitstops die volgden gedurende de neutralisatie ging het goed mis bij de crew van AJ Foyt IV. Nadat Foyt tijdens de kwalificatie al vanwege een onjuist afgesloten brandstoftank op de baan in de brand vloog, vatte de Vision Racing Dallara tijdens de tweede serie van pitstops wederom vlam. Foyt kon ongedeerd uit zijn wagen stappen en niemand raakte gewond.

De tweede klapper van de dag volgde in de zestigste ronde, toen Marty Roth op bijna gelijke wijze als Graham Rahal in Bocht 4 in aanraking met de muur kwam. Dit zorgde voor de derde neutralisatie van de dag.

Nog geen twintig ronden later kwam Jaime Camara te wijd in Bocht 1 en kwam keihard met de muur in aanraking. De contact was zo hard dat de complete rechterzijde van de Conquest Racing bolide verwoest werd. Om de restanten van de wagen op te ruimen moest de gele vlag voor de vierde maal gezwaaid worden.

De Ganassi dominantie werd in de 93ste ronde verbroken door Tony Kanaan. Hij wist in twee ronden tijd zowel Scott Dixon als Dan Wheldon wist te passeren. Dat de Braziliaan op dat moment in de race over de beste wagen beschikte bewees hij door direct een gaatje te slaan met de rest van het veld. Kanaan zou niet langer dan twaalf ronden van de leiding kunnen genieten; toen hij bij het uitkomen van Bocht 2 het eerste verkeer tegenkwam werd hij opgehouden. Hierdoor konden Scott Dixon, Marco Andretti en Tomas Scheckter de Andretti Green Racing coureur inhalen, waarna hij Bocht 3 te wijd aansneed en spinde. In zijn spin werd Kanaan geraakt door Sarah Fisher, waardoor voor beide coureurs de race tot een vroegtijdig einde kwam.

Tijdens de neutralisatie die volgde maakte Jeff Simmons een opvallende klapper, door de controle over zijn wagen te verliezen terwijl hij zijn banden opwarmde. De AJ Foyt Racing bolide ging op het rechte stuk plots haaks rechtsaf de muur in, waarna deze afgeketst werd naar de binnenzijde van het circuit. Simmons werd vanwege de schade aan zijn wagen de zesde uitvaller van de race.

Na de crash van Graham Rahal in de 37ste ronde, kwam de race van Newman/Haas/Lanigan Racing in de 133ste ronde ten einde toen Justin Wilson door teveel overstuur in Bocht 1 spinde en achterwaarts de muur aan de binnenzijde van de baan raakte. De impact beschadigde de achterzijde van de bolide, wat de race voor Wilson en zijn team beëindigde.

Het leek er tijdens de race wel op alsof er niet teveel ronden onder de groene vlag mochten worden gereden, want minder dan twintig ronden na de herstart mocht de gele vlag wederom ter hand worden genomen. De zevende neutralisatie werd veroorzaakt doordat Alex Lloyd te wijd ging in Bocht 4, de muur raakte en vervolgens de pits in crashte. Nadat de gecrashte bolide uit de pitstraat was verwijderd, kwamen twee coureurs uit de kopgroep noodgedwongen de pitstraat binnen. Tomas Scheckter had problemen met de aandrijving van zijn wagen en moest in de pitstraat opgeven, Dan Wheldon moest een extra pitstop maken vanwege een groot probleem met de afstelling van zijn Ganassi Racing bolide.

In de 169ste ronde was het tijd voor de achtste neutralisatie van de race door een spin van Milka Duno, nadat de Venezolaanse gedwongen een zeer lage lijn door bocht drie moest rijden om Buddy Lazier niet te raken. Duno wist haar wagen in de spin wel uit de muur te houden, waardoor ze haar race kon vervolgen. Net als in eerdere neutralisaties vielen er ook tijdens deze slachtoffers. Nadat vrijwel alle overgebleven coureurs hun pitstop maakten, reed Ryan Briscoe Danica Patrick bij het wegrijden van zijn crew aan, waarna Patrick spinde en haar wagen dusdanig beschadigde dat haar race voorbij was. Na terug te zijn geduwd te zijn naar haar crew, stapte Patrick woest uit en ging op zoek naar Briscoe’s team om verhaal te halen. Voordat ze het Penske team bereikte, werd de Amerikaanse door haar team weer teruggestuurd.

Na de rommelige race verliepen de laatste 25 ronden verrassend zonder grote problemen. Scott Dixon wist een klein gaatje slaan met de op de tweede positie rijdende Vitor Meira, waardoor zijn eerste positie niet meer in gevaar kon komen en hij zijn eerste Indy 500 zege binnen kon halen.
Gelogd

Drrrrkkk
Moderator
Gold medal driver
******
Berichten: 2868WWW
« Antwoord #65 Gepost op: Mei 26, 2008, 11:07:51 »

Sjit, ik dacht al dat dit afgelopen weekend was, maar zag er niks over in de tvgids staan. Lekker weer gemist dus Droevig
Gelogd

### Nu ook op Facebook! Zie www.DirkvanZon.nl ###
Fllying_Fin
Silver medal driver
****
Berichten: 489WWW
« Antwoord #66 Gepost op: Mei 26, 2008, 11:31:29 »

Sjit, ik dacht al dat dit afgelopen weekend was, maar zag er niks over in de tvgids staan. Lekker weer gemist dus Droevig

Dan had je nog lang kunnen zoeken in die gids

Alleen op Sport1 zou het te zien zijn geweest

ik ben tevreden gehouden met een goede stream
Gelogd
Wii4life
Bronze medal driver
***
Berichten: 154« Antwoord #67 Gepost op: Mei 27, 2008, 09:19:48 »

ik ben tevreden gehouden met een goede stream

yupz die streams waren wel oké, maar het is wel buitengewoon jammer dat dit niet op RTL te zien was.... hopelijk volgend jaar beter.
Gelogd

D-M0de
Gold medal driver
*****
Berichten: 2290


WWW
« Antwoord #68 Gepost op: Mei 27, 2008, 12:50:00 »

Jammer van het wedstrijd verloop; de Full Course Yellows hebben niet geleid tot een verrassend einde. Scott Dixon en vertrok van pole en wist schijnbaar 'makkelijk' te winnen. Een einde zoals in 2006 was interessanter geweest; Marco Andretti die tot 300 meter voor de finish aan de leiding en dan nog gepakt wordt door Sam Hornish.

Maar goed, al met al een leuke race ter afsluiting van het weekend, na de F1 GP in Monaco.
Gelogd
Fllying_Fin
Silver medal driver
****
Berichten: 489WWW
« Antwoord #69 Gepost op: Mei 27, 2008, 04:36:42 »

Moment van de wedstrijd zelf was de inhaalactie van Meira voor P1 Grijns Geschrokken
Gelogd
Jan Duin
Rookie driver
**
Berichten: 21« Antwoord #70 Gepost op: Mei 28, 2008, 01:14:59 »

Inderdaad ja, was er 1 in de categorie "de dood of de gladiolen" om met de Kneet te spreken.

Gelogd
Giant2000
Rookie driver
**
Berichten: 22« Antwoord #71 Gepost op: Juni 06, 2008, 10:30:40 »

Het "lievertje" mevrouw Patrick begint me zolangzamerhand wel de strot uit te hangen. Ze mag dan per ongeluk Japan gewonnen hebben als eerste vrouw ter wereld (maar daarna niks meer hebben gepresteerd), maar de kapsones moet ze leren beheersen. Wat ze Brian Risco flikte is buiten proportie. En wat had Brian moeten doen als mw Patrick niet van de pitlane was gestuurt? Terug slaan? Dan waren de rapen gaar. Weglopen? Dan was hij een mietje. Zeer onproffesioneel, danica heeft nog een lange weg te gaan.
Gelogd
Dirk
Gold medal driver
*****
Berichten: 1207


The only barrier in life is the SAFER barrier.


WWW
« Antwoord #72 Gepost op: Juni 06, 2008, 10:21:38 »

Het "lievertje" mevrouw Patrick begint me zolangzamerhand wel de strot uit te hangen. Ze mag dan per ongeluk Japan gewonnen hebben als eerste vrouw ter wereld (maar daarna niks meer hebben gepresteerd), maar de kapsones moet ze leren beheersen. Wat ze Brian Risco flikte is buiten proportie. En wat had Brian moeten doen als mw Patrick niet van de pitlane was gestuurt? Terug slaan? Dan waren de rapen gaar. Weglopen? Dan was hij een mietje. Zeer onproffesioneel, danica heeft nog een lange weg te gaan.

qua manieren misschien wel, misschien kan ze niet tegen de extra druk om nog een keer te winnen, en te bewijzen dat het geen ongelukje was.

Danica rijdt toch al een tijdje in de IRL of niet soms?
Gelogd

D-M0de
Gold medal driver
*****
Berichten: 2290


WWW
« Antwoord #73 Gepost op: Juni 07, 2008, 10:53:41 »

Wat ze Brian Risco flikte is buiten proportie.

Ryan Briscoe Knipoog


qua manieren misschien wel, misschien kan ze niet tegen de extra druk om nog een keer te winnen, en te bewijzen dat het geen ongelukje was.

Danica rijdt toch al een tijdje in de IRL of niet soms?

Volgens mij inmiddels het 3e of 4e seizoen.
Gelogd
sebastiaan
Gast
« Antwoord #74 Gepost op: Augustus 25, 2008, 10:25:21 »

ik kom net dit bericht tegen. is van afgelopen donderdag (21-8)

Twee auto's van team Penske Racing zijn bij een brand verloren gegaan.
Op weg naar Sears Point voor de komende race is de trailer die de twee auto's vervoerde door brand verwoest.

Het vermoeden is dat een ondeugdelijk wiellager het drama is begonnen. Op persoonlijk gebied zijn er gelukkig geen gewonden gevallen, maar 80 tot 90 procent van de lading waaronder de 2 race chassis zijn in rook opgegaan. Het team zal nu de race starten met de testauto's.Helio Castroneves gelooft erin dat het team de wagens in een korte tijd zal neerzetten als waardige raceauto's. Het Penske Team heeft 2 jaar geleden ook een groot verlies geleden tijdens de watersnood, maar won de eerst volgende race.

 
Gelogd
Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  
 
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC

Copyright © 2008 autosport.nl
Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM