Algemeen

Dragracing: Jimmy Alund steelt de show in derde ronde EK Drag RacingOpnieuw zege Roel Koedam
Bij de Top Fuel Bikes was het opnieuw Roel Koedam die de overwinning voor zich opeiste. In de kwalificatie was de Nederlander met een tijd van 6,374 seconden al oppermachtig. In de eliminaties leek alleen Sverre Dahl tegenstand te kunnen gaan bieden. Met tijden van 6,39 en 6,37 seconden wist de Zweed tot de finale door te dringen. Kort na de start kreeg Dahl echter gripproblemen en zag Koedam in de verte verdwijnen. Daarmee lijkt Koedam rechtstreeks op weg naar alweer een Europese titel. In de Top Fuel-klasse kwam nog een drietal Nederlanders aan de start. Zij wisten zich echter niet voor de eliminaties te plaatsen. Martijn de Haas bleef steken op een tijd van 8,94 seconden (elfde) en liep in zijn laatste kwalificatiepoging een forse motorschade op. Viep Bloemen en Joey Bon brachten hun nieuwe motorfietsen aan de start. Zij hadden echter nog met te veel kinderziektes te kampen om zich te kunnen kwalificeren.

Finaleplaats Ton Pels
In de klasse Super Twin waren weer de nodige successen weggelegd voor Ton Pels. Met een zeer scherpe tijd van 6,715 seconden kwalificeerde Pels zich als eerste. In de kwartfinale kreeg de Nederlander zijn motor echter pas in de grindbak tot stilstand. Met man en macht werd gewerkt en het lukte uiteindelijk om Pels in de halve finale weer aan de start te krijgen. Met een overwinning beloonde Pels het werk van zijn team. In alle haast was echter vergeten brandstof bij te vullen waardoor de motor net op de finishlijn zonder de noodzakelijke levenssappen kwam te zitten. De gebroken nokkenas die daarvan het gevolg was, kon niet meer op tijd worden gerepareerd waardoor Pels de finale aan zich voorbij moest laten gaan. De winst ging nu naar Anders Karling.

Eindelijk niet Pettersson
Bij de Pro Stockers leek opnieuw Roger Pettersson oppermachtig. Met constante tijden rond de 7,35 seconden was de Veidec-rijder veel sneller dan zijn concurrenten. Probleemloos wist de regerend Europees kampioen dan ook tot de finale door te dringen. Daarin moest hij het opnemen tegen Vesa Rautio. Pettersson maakte in de finale echter een voor zijn doen zeldzame fout door veel te traag op het licht te reageren. De opgelopen achterstand van 0,171 seconden kon Pettersson ondanks opnieuw een 7,35 seconden-run niet meer goedmaken zodat Rautio uiterst verrassend met een voorsprong van 0,007 seconden als eerste de finishlijn passeerde. Bij de Pro Stockers werd de Nederlandse eer hooggehouden door Herman van Driel. Met een tijd van 7,85 seconden (0,05 boven zijn persoonlijk record) kwalificeerde de Nederlander zich als achtste. In de eerste ronde moest Van Driel echter zijn meerdere erkennen in Pettersson.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet