Algemeen

Dragracing: Festival of Speed, Circuit Park Zandvoort, 1 augustus!

Op zondag 1 augustus 2004 wordt op Circuit Park Zandvoort het tweede Festival of Speed van 2004 gehouden. Streetlegal auto's en motoren nemen het op het Zandvoortse asfalt tegen elkaar op over de traditionele dragrace-afstand van ¼ mijl. Maar er is veel meer! De enorme verscheidenheid aan activiteiten maken het Festival of Speed tot een dagvullend kijk- en doe-programma boordevol snelheid, spanning, stunts en exclusieve auto's.

Tekst: pr en Remco Scheelings

"Het beste evenement uit de driejarige historie van het Festival", was de algemeen gehoorde kreet na afloop van het op Hemelvaartsdag gehouden Festival of Speed. De organiserende Stichting DoDare wil echter met het Festival of Speed van 1 augustus de editie van Hemelvaartsdag alweer overtreffen.

Het hoofdprogramma van het Festival of Speed wordt uiteraard weer gevormd door de dragraces met streetlegal auto's en motoren. De wedstrijd op Circuit Park Zandvoort telt mee voor de Dutch Street Power Series, het officieuze Nederlands Kampioenschap streetlegal dragracen. De snelste streetlegal auto's van Nederland zullen dan ook aan de start verschijnen. De eerste wedstrijd op Zandvoort gaf een ongemeen spannende strijd te zien waarbij uiterst snelle tijden op de klokken werden gezet.

Op het Festival of Speed is van alles te zien en te doen! Demonstraties van echte dragracers, sensationele stunts, een spectaculaire drift-challenge en natuurlijk de burn out-competitie. Heel wat rustiger gaat het eraan toe in de Show & Shine-competitie waarbij de mooiste auto van het Festival zal worden gekozen. Verder zullen vele merkenclubs hun fraaiste creaties tonen. DoDare is bezig om een aantal niet eerder getoonde tuning-objecten naar Zandvoort te halen. Uiteraard zijn ook de leveranciers van allerhande accessoires weer present. En wat zijn mooie en snelle auto's zonder 'babes'? Door het publiek kan gestemd worden bij de verkiezing van de enige echte Miss DoDare!

Het hoeft echter niet alleen bij kijken te blijven. Er is de mogelijkheid een rondje mee te rijden met echte coureurs en hun race-auto's. Na afloop van de dragraces kan zelfs nog met de eigen auto over het Zandvoortse circuit worden gereden. Hiervoor moet dan wel tijdig worden ingeschreven. Voor de kleinste 'autoliefhebbers' is er een uitgebreide kermis.

Het Festival of Speed wordt gehouden op Circuit Park Zandvoort. Aanvang zondag 1 augustus 2004 om 9.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Via de internetsite van DoDare kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van EURO 2,-- per persoon. Informatie is ook te lezen op: www.dodare.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet