Algemeen

Dragracing: Ful Lievaart snelste streetlegal dragracer in DrachtenMet een overwinning in de vierde ronde van de Dutch Street Power Series heeft Ful Lievaart zijn titel 'King Street 2003' nog eens bevestigd. Met een tijd van 11,14 seconden over de ¼ mijl liet Lievaart met zijn Chevrolet BelAir de concurrentie op de dragstrip van Vliegveld Drachten ver achter zich.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsHelaas liet een aantal favorieten bij de vierde ronde om het officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen verstek gaan. Zo ontbraken de nummers één en twee van de vorige race, Arnold de Heus en Nick Lanting. Gezien de slechte weersvooruitzichten vreesden zij waarschijnlijk voor een herhaling van twee weken geleden, toen de derde wedstrijd volledig verregende. De thuisblijvers kregen echter ongelijk. De race hoefde slechts één keer voor een regenbui te worden stilgelegd. Daarna brak zelfs de zon nog door en kon de wedstrijd op een volledig droge baan worden voortgezet. Door de slechte voorspellingen waren er nog maar een handjevol rijders toen de strip op vijf uur 's middags werd geopend. Naarmate de avond vorderde, stroomden rijders en publiek alsnog toe en groeide het deelnemersveld tot over de tachtig voertuigen. Wel moest de organisatie het geplande wedstrijdschema van kwalificaties en eliminaties door het oponthoud enigszins aanpassen. Besloten werd om alleen de kwalificatie te laten verrijden en op basis van de gereden snelste tijden de prijzen te verdelen.Meteen na de eerste run nam Ful Lievaart de eerste positie in handen. De dragracer die in het officiële Nederlands kampioenschap uitkomt in de klasse Super Street Cars stond deze positie ook niet meer af en verbeterde zijn tijd in de loop van de avond nog naar 11,14 seconden (eindsnelheid 196 km/u). Op een keurige tweede plaats (algemeen en in de klasse ASL) eindigde Piet van de Meer met zijn Pontiac TransAm in 12.92 seconden. In de klasse BSL ging de eerste prijs naar de debuterende Hans van Maasdam met zijn Chevrolet Pick Up C2500. Van Maasdam kreeg nog een eervolle vermelding omdat hij er als enige rijder in slaagde de perfecte reactietijd van 0,500 seconden op het scorebord te zetten. Achter Van Maasdam (13,15 seconden) eindigde B.Dijkstra met een tijd van 13,74 seconden op een tweede plaats in de BSL-klasse. In de klasse CSL ging de winst naar Roel Moltmaker (14,15 seconden) in een Chevrolet Monza voor Ronnie de Wilde (14,29 seconden) met zijn Honda CRX. De winst in de klasse DSL werd opgeëist door Siebold de Weerd met zijn Porsche 911 Carrera (14,99 seconden) voor J.Bosma (15,07 seconden). De prijs voor de snelste reactietijd ging in de klasse ASL naar Lievaart, in de klasse BSL naar Van Maasdam, in CSL naar Kurt Velt en in DSL naar Sanne Winhousen.

De volgende wedstrijd in de Dutch Street Power Series wordt verreden op 1 augustus op het Circuit Park Zandvoort tijdens het Festival of Speed. Daarna keren de streetlegal dragracers op 20 augustus terug naar Vliegveld Drachten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet