Algemeen

Dragracing: Tweede zege op rij voor Del WorshamDe derde wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series heeft overwinningen opgeleverd voor Del Worsham, Tony Schumacher en Greg Anderson. In een uiterst spannende Funny Car-finale wist Worsham twaalfvoudig kampioen John Force op reactie-tijd te verslaan. Het verschil op de finishlijn bedroeg niet meer dan 0,018 seconde.

Tekst en foto's: Remco Scheelings

De Gatornationals op Gainesville (Florida) zijn meestal goed voor een paar nieuwe nationale records. Omdat de baan echter kortgeleden van een nieuwe toplaag was voorzien, kregen de meer dan 6.000pk sterke Top Fuel-dragsters en funny cars onvoldoende grip en bleven snelle tijden uit. Alleen in de Pro Stock-klasse werden acceptabele tijden op de klokken gezet en was er zelfs sprake van een nieuw baanrecord.U.S.Army-rijder Tony Schumacher 

In de eerste ronde werden bij de Top Fuelers direct een aantal kanshebbers geëlimineerd. De als tweede gekwalificeerde Brandon Bernstein, winnaar van de vorige wedstrijd, trok een rood licht terwijl Scott Kalitta geen grip kreeg en verrassend werd uitgeschakeld door Bruce Litton. Regerend kampioen Larry Dixon gaf zijn moeilijke seizoensstart een vervolg met opnieuw een uitschakeling in de eerste ronde. De teams van Tony Schumacher en Darrell Russell bleken het best in staat om zich aan de moeilijke omstandigheden aan te passen. In de finale was het echter Schumacher die makkelijk bij Russell wegreed en zijn tweede overwinning van het seizoen veiligstelde.

Ook bij de Funny Cars had de eerste eliminatie-ronde veel weg van een slagveld. Favorieten als Gary Scelzi, Whit Bazemore, Gary Densham en regerend kampioen Tony Pedregon konden direct inpakken. Na zijn overwinning in Phoenix lijkt Del Worsham de smaak te pakken te hebben. Probleemloos reed de als elfde gekwalificeerde CSK-rijder naar de finale. Zijn tegenstander daarin was John Force die in de halve finale een fractie sneller was dan Tim Wilkerson. Wilkerson had tijdens de kwalificatie nog voor een primeur gezorgd door voor het eerst een Chevrolet Monte Carlo op pole position te zetten. In de finale reageerde Worsham een fractie beter op de lichten (0,063 tegen 0,083 seconde) dan Force. Tijdens de run was Force echter sneller (4,977 tegen 4,979 seconden). Uiteindelijk passeerde Worsham daardoor met de minimale voorsprong van 0,018 seconde als eerste de finish. Worsham pakte daarmee zijn tweede zege op rij.Bij de Pro Stockers was opnieuw Greg Anderson onverslaanbaar. Na problemen in de eerste kwalificatierun pakte de regerend kampioen op het allerlaatste moment toch weer de pole position, zijn achtste op rij. Ook tijdens de eliminaties was niemand tegen Anderson opgewassen. Met 6,742 tegen 6,790 seconden was de Vegas General Construction-rijder in de finale te sterk voor Jeg Coughlin. In de eerste ronde stelde Anderson met 6,738 seconden het baanrecord scherper en gaat met twee overwinningen uit drie wedstrijden ook weer aan de leiding van de titelstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet