Algemeen

Dragracing: Scott Kalitta tart het noodlot?Het is bijna vragen om moeilijkheden, maar Top Fuel-rijder Scott Kalitta heeft blijkbaar veel vertrouwen in het gezegde 'scherven brengen geluk'. Het bodywork van zijn Mac Tools/Jesse James Top Fuel-dragster zal namelijk na afloop van de komend weekend te verrijden Gatornationals in duizend stukken worden gezaagd en als souvenir worden verkocht. Nu maar hopen dat Kalitta niet tijdens zijn runs voortijdig het sloperswerk voor zijn rekening neemt.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsTop Fuel-rijder Scott Kalitta heeft als sponsors Mac Tools (gereedschappen) en Jesse James/West Coast Choppers. Hoewel de naam Jesse James aan deze kant van de oceaan wellicht nog niet zoveel zegt, betreft het hier de grootste en belangrijkste custombike en chopper-bouwer van de westkust van Amerika. Het uiterst kleurrijke gezelschap heeft met Monster Garage zelfs een eigen programma op Discovery Channel terwijl een aantal motoren van de heren een hoofdrol speelt in de vorige week uitgebrachte film 'Torque', de motorvariant van 'The Fast and the Furious'. Mac Tools heeft inmiddels zelfs een complete productlijn in de Jesse James-stijl op de markt gebracht.Een Mac Tools gereedschapkist in Jesse James-stijl.

Niet vies van commercie en publiciteit hebben Mac Tools en Jesse James voor de komend weekend in Florida te verrijden Gatornationals een aardige stunt bedacht. Eenmalig zal de Top Fuel-dragster van Kalitta worden uitgevoerd in een zeer opvallend 'vlammenmotief'. Na afloop van de wedstrijd zal de body van de dragster in duizend stukken worden gezaagd en samen met modelauto's van de dragster, gereedschapkisten en andere Mac Tools-producten aan fans worden verkocht. Aangezien ook dragracen uiteraard niet helemaal van gevaar ontbloot is en het niet de eerste keer zal zijn dat een Top Fuel-dragster meer onderdelen op de baan achterlaat dan naar de pits terugbrengt, is het te hopen dat Kalitta het sloperswerk na afloop aan anderen kan overlaten en niet de slopershamer voortijdig zelf ter hand heeft genomen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet