Algemeen

Dragracing: Regen spelbreker bij WinternationalsDe eerste wedstrijd van de NHRA POWERade Drag Racing Series is het afgelopen weekend ernstig verstoord door een in Californië normaal gesproken zeldzaam verschijnsel; regen. Na een natte vrijdag werden ook de kwalificaties op zaterdag voortdurend geplaagd door hemelwater. De NHRA zag zich derhalve genoodzaakt de wedstrijd uit te stellen. De Winternationals zullen nu komend weekend (27 tot en met 29 februari) worden verreden. De weersvooruitzichten zijn met 50% kans op regen echter opnieuw niet goed.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsDe actie op de dragstrip van Pomona bleef nu beperkt tot één kwalificatierun op donderdag. Bij de Top Fuelers maakte Tony Schumacher zijn favorietenrol meteen waar door met een tijd van 4,514 seconden (326 mph) de voorlopige pole position voor zich op te eisen. De U.S. Army-rijder wordt met 4,52 seconden gevolgd door Darrell Russell.Een uitstekend debuut beleefde Eric Medlen in de Castrol Syntec Ford Mustang. In zijn eerste optreden pakte de rijder van John Force Racing met een tijd van 4,84 seconden een voorlopig snelste tijd bij de Funny Cars. Debutant Medlen vervangt dit jaar in het team van John Force regerend kampioen Tony Pedregon. Ook op de tweede plaats een verrassing. Deze positie wordt na één run ingenomen door de met een zeer beperkt budget opererende Cory Lee (4,844 seconden).Bij de Pro Stockers geen verrassingen. Regerend kampioen Greg Anderson maakte zijn bedoelingen voor dit seizoen direct duidelijk door met een tijd van 6,743 seconden de voorlopig snelste tijd voor zich op te eisen. Op de tweede plaats volgt Larry Morgan.

Aanstaande vrijdag zal getracht worden de Winternationals een vervolg te geven. Op vrijdag en zaterdag worden de kwalificaties voortgezet terwijl men op zondag de eliminaties hoopt te verrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet