Algemeen

Dragracing: Eric Medlen debutant bij John Force Racing

Uiterst verrassend is de laatste nog openstaande rijderspositie bij John Force Racing gegaan naar Eric Medlen. Geen gevestigde ster maar een debutant is daarmee de vervanger van NHRA Funny Car-kampioen Tony Pedregon in de Castrol Syntec Ford Mustang.

Tekst: Remco Scheelings

Eric Medlen is binnen het team van John Force al een gevestigde naam. Medlen werkt sinds 1996 als monteur bij het team en was de laatste twee seizoenen verantwoordelijk voor de koppeling van de auto van John Force. Hij kent daarmee de werkwijze en instelling binnen het team en weet wat er van de teamleden verwacht wordt.

De vader van Eric, John Medlen, is eveneens al jaren werkzaam bij John Force en was het afgelopen seizoen crewchief van Tony Pedregon en dus verantwoordelijk voor de kampioenschap winnende auto. Nu Eric de positie van Pedregon overneemt krijgt de debutant zijn vader als crewchief.

Als dragracer heeft Medlen nauwelijks ervaring. De 30-jarige rijder was in het bezit van een Top Alcohol Dragster-licentie toen hij vorig jaar bij testritten plaats mocht nemen achter het stuur van de auto's van Pedregon en Force. Daarbij maakte Medlen zoveel indruk dat hij nu, na het wegvallen van Pedregon, door Force gevraagd is diens plaats voor komend seizoen in te nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet