Algemeen

Dragracing: Eigen team en nieuwe sponsor voor Tony Pedregon

Regerend Funny Car-kampioen Tony Pedregon heeft zijn plannen voor 2004 bekend gemaakt. Zoals na zijn vertrek bij John Force al werd gesuggereerd, gaat Tony Pedregon een team vormen met zijn broer Cruz. Als sponsor treedt op Quaker State. Met de oliemaatschappij, onderdeel van de Shell Groep, is een langlopende verbintenis aangegaan.

Tekst en foto: Remco ScheelingsNa tien achtereenvolgende titels volgde Tony Pedregon dit jaar in de NHRA POWERade Drag Racing Series zijn teambaas John Force op als kampioen bij de Funny Cars. Eén dag na de laatste race van het seizoen maakte John Force echter bekent dat Tony Pedregon zijn team na een dienstverband van acht jaar zou gaan verlaten. Direct doken er geruchten op dat Pedregon een lang gekoesterde wens in vervulling wilde laten gaan; het in één team uitkomen met zijn broer Cruz.

Presentatie
In Indianapolis werden onlangs met een teampresentatie alle geruchten ontzenuwd. Tony en Cruz gaan inderdaad één team vormen waarbij Cruz gaat rijden in de kleuren van zijn huidige sponsor Advance Auto Parts en Tony zal uitkomen in het groen van Quaker State. De oliemaatschappij keert daarmee groots terug in het Amerikaanse dragracen. Aardig detail is dat Pedregon kampioen werd in de kleuren van een ander oliemerk, Castrol. Met Quaker State, onderdeel van de Nederlandse Shell Groep, is een verbintenis voor meerdere jaren aangegaan.

Tijd dringt
Voor een groot deel moet het team rond Tony Pedregon nog worden opgebouwd. Zo is nog niet besloten met welk type auto men gaat uitkomen. De kampioenschap winnende Ford Mustang valt hierbij af omdat Team Force daar het alleenrecht op heeft. Inmiddels is in de persoon van Dickie Venables al wel een crewchief aangetrokken. Niet geheel verrassend is Venables afkomstig van Team Force en was daar mede verantwoordelijk voor de auto van Pedregon. Met de verdere opbouw van het team moet de nodige haast worden gemaakt. Half februari begint het 23 wedstrijden omvattende seizoen alweer. Om goed voorbereid aan de start te staan, moeten voor die tijd nog de nodige testsessies worden doorlopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet