Algemeen

Dragracing: Winst en record voor Tony Schumacher

Tony Schumacher heeft in Reading het officiële record op de ¼ mijl scherper gesteld. In zijn U.S.Army Top Fueller legde Schumacher de 402 meter af in 4,441 seconden. De afgelopen weken waren al diverse rijders onder het oude record van Kenny Bernstein (4,477 seconden) gedoken. Geen van hen slaagde er echter in de voor een officieel record benodigde tweede run binnen de 1% van hun snelste tijd te produceren. Schumacher had daar echter geen moeite mee. Na de 4,441 volgde nog een 4,449 seconden. Als kroon op het werk schreef Schumacher ook nog de race op zijn naam.

Tekst en foto's: Remco Scheelings

Schumacher scoorde daarmee maximaal tijdens de 20ste wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series. Naast de overwinning pakte Schumacher de punten voor de eerste kwalificatie-positie terwijl ook het record bonuspunten opleverde. De race in Reading moest enkele weken geleden worden uitgesteld nadat regen verder rijden onmogelijk maakte. Ook nu werden de kwalificaties echter geplaagd door regenbuien. De eliminaties konden gelukkig wel volgens schema worden afgewerkt. Schumacher was na een snelste kwalificatie-tijd van 4,465 seconden ook in de eliminaties niet te stuiten. De U.S.Army-piloot heeft nu drie van de laatste vier wedstrijden op zijn naam geschreven. Omdat Schumacher dit seizoen pas echt tot scoren kwam nadat Alan Johnson als crewchief werd aangetrokken, kan Schumacher geen aanspraak meer maken op de titel. Overigens blijft de snelste run ooit gereden vooralsnog op naam staan van Doug Kalitta. Een week geleden zette Kalitta een 4,428 seconden op het scorebord, maar was niet in staat om vervolgens nog een run binnen 1% van deze tijd te maken.Tony Pedregon profiteert niet

Bij de Funny Cars ging de winst naar Tim Wilkerson. Grote verliezer was de nummer twee uit de titelstrijd Whit Bazemore die zich, geplaagd door de regen, niet wist te kwalificeren. Tot groot geluk van Bazemore werd de leider in het kampioenschap, Tony Pedregon al in de eerste eliminatie-ronde uitgeschakeld waardoor Bazemore toch nog kansen houdt op de titel. Bij de Pro Stockers bleek Warren Johnson in de finale over de sterkste zenuwen te beschikken. Troy Coughlin liet zich verleiden tot een rood licht waardoor de winst automatisch aan Johnson verviel. De leider in de tussenstand, Greg Anderson werd in de halve finale op reactie-tijd uitgeschakeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet