Algemeen

Dragracing: Revanche op de tweede kwalificatiedag Main EventTegen alle verwachtingen in heeft de tweede kwalificatiedag van de Main Event, de eerste wedstrijd van het FIA Europees kampioenschap dragracen, wel een aantal toptijden opgeleverd. Bij de Top Fuel dragsters pakte Andy Carter met een tijd van 4,884 seconden de pole position. Zijn tijd betekende meteen de allersnelste tijd ooit in Europa gereden. 

Tekst en foto's Remco Scheelings

Als tweede staat gekwalificeerd Anita Makela. De Finse zette met een tijd van 4,892 seconden een dik persoonlijk record op het scorebord. Bij de Top Methanol Funny Cars was Urs Erbacher het snelste. Ook zijn tijd van 5,694 seconden betekende een nieuwe Europese toptijd. Minimaal zijn de verschillen bij de Top Methanol Dragsters. Peter Schofer bleef met een tijd van 5,557 seconden slechts een fractie boven zijn Europees record. De Duitser wordt echter met 5,568 en 5,573 seconden op de voet gevolgd door Rob Turner en David Wilson. Bij de Pro Stockers vertrekt Michael Malmgren ondanks de nodige problemen vanaf pole position.

Ook in de Pro Modified klasse toptijden. Roger Johansson en Hakan Nilsson reden met 6,39 seconden nieuwe Europese toptijden. De Nederlander Henri Joosten staat met een tijd van 6,8 seconden op de zesde plaats. Ook de andere Nederlanders presteerden goed. Bij de Super Gassers reed Robert Joosten de vierde tijd terwijl in de klasse Pro ET David Vegter zich al plaatste voor de tweede eliminatie-ronde. Op maandag worden de eliminaties op Santa Pod afgewerkt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet