Algemeen

Dragracing: Regen zit Europese dragracers dwars

Pech voor de deelnemers aan het FIA Europees Kampioenschap Dragracen. Het testweekend dat voor afgelopen twee dagen op het Engelse Santa Pod stond gepland, is nagenoeg volledig in het water gevallen. Regenbuien maakten rijden onmogelijk. De rijders zullen nu zonder voorbereiding aan de volgende week op Santa Pod te verrijden eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap moeten beginnen.

Tekst: Remco Scheelings

Alleen op zaterdag konden enkele rijders één keer in actie komen. Omdat het voor iedereen de eerste run van het nieuwe seizoen betekende, beperkten de rijders zich tot teststarts en runs over de 1/8 mijl. Bij de Top Methanol Funny Cars zette Urs Erbacher in een 'halfpass' een tijd van 7,52 seconden op de klokken. Ook de nieuwe rijder van Team Kagered, Niclas Andersson kwam één keer aan de start. De viervoudig Pro Stock-kampioen moest zijn run echter afbreken omdat de Dodge Avenger de muur dreigde te raken. Ulf Leanders kwam door de regen helemaal niet aan rijden toe. Ook Europees Top Fuel-kampioen Kim Reymond kon weer onverrichter zake terug naar Denemarken. Juist op het moment dat Reymond zijn burn out had gedaan en klaar stond voor zijn run openden de hemelpoorten zich weer. Bij de Pro Stockers kwam alleen rookie Jimmy Alund één keer in actie. De Zweed komt dit jaar uit in de van Jacob Ferrer gekochte Pontiac.

Ook enkele Pro Modified-rijders maakten van de testmogelijkheden gebruik. Niet alleen de regen maar ook motorproblemen speelden hen parten. Andy Robinson beschadigde een motor waardoor het zelfs twijfelachtig is of de Engelsman volgende week aan de start kan verschijnen. Als enige Nederlander maakte Henri Joosten van de gelegenheid gebruik zijn deze winter weer stevig onder handen genomen Chevy BelAir aan een eerste test te onderwerpen. De eerste run verliep voor het grootste deel volgens plan. Een motorisch probleem tegen het einde van de run zorgde ervoor dat het team toch nog aan het werk moest. Door de aanhoudende buien kon echter ook het Quaker State/Garage Rijsenhout-team de auto verder in de pits parkeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet