Algemeen

Dragracing: Lex Joon met MPM sponsoring in Top Fuel Funny Car

MPM International Oil Company (MPM) is met ingang van dit seizoen de nieuwe hoofdsponsor van Lex Joon Racing. MPM uit Zoeterwoude is leverancier van hoogwaardige smeermiddelen voor zowel de automotive-, scheepvaart- alsook de industriële markt. In de kleuren van MPM zal Lex Joon, als eerste Nederlander in de geschiedenis, een Top Fuel Funny Car aan de start brengen. De samenwerking tussen MPM en Lex Joon Racing gaat verder dan alleen de dragrace-activiteiten van het team. MPM wordt tevens naamgever van de Drachten Internationals, een dragrace-evenement waarvoor Lex Joon Racing sinds vorig jaar als organisator en promotor optreedt. Joon zal met zijn ex-Dean Skuza Top Fuel Funny Car aantreden in het Engels kampioenschap. Als klap op de vuurpijl zal Joon tijdens de MPM Drachten Internationals een demonstratie verzorgen met zijn meer dan 6.000 pk sterke Dodge Avenger.

Tekst en foto: pr'Artist impression' van de nieuwe Top Fuel Funny Car van Lex Joon.  

"Lex Joon Racing is erg blij met de intensieve samenwerking met MPM", aldus teammanager Gerda Dijkstra. "MPM levert niet alleen topkwaliteit producten, maar is tevens al een aantal jaren nauw bij het dragracen betrokken. MPM ondersteunt op nationaal niveau al enkele rijders en was daarnaast vorig jaar voor het eerst betrokken bij een evenement in Drachten. Dit jaar wilde MPM de zaken nog professioneler aanpakken, ook uit het oogpunt van relatiemarketing. We zijn er dan ook trots op dat MPM voor ons gekozen heeft. De directie van MPM is niet alleen heel enthousiast over de sport, maar ziet daarnaast als geen ander de commerciéle mogelijkheden die de groeiende dragrace-sport in Nederland te bieden heeft."

Afgelopen jaar werd Joon derde in het FIA Europees Kampioenschap Top Methanol Funny Cars en zette tevens diverse baanrecords op zijn naam. Op dit moment is Joon zelfs Europees Recordhouder in zijn klasse. Onlangs maakte Lex Joon Racing bekend dit seizoen de overstap te zullen maken naar de snelste en meest spectaculaire Funny Car klasse, de Top Fuel Funny Cars. Deze auto's met méér dan 6.000 pk halen eindsnelheden op de kwartmijl boven de 500 km/u. In Engeland heeft Lex Joon Racing inmiddels de hand weten te leggen op één van de auto's van de bekendste Funny Car-teameigenaar van Europa, Bob Jarrett. Het betreft de Funny Car waarmee Dean Skuza aan het Amerikaanse kampioenschap heeft deelgenomen.

Ook is Lex Joon Racing de organisator achter de dragraces op Vliegveld Drachten. MPM zal als hoofdsponsor optreden van de op 11, 12 en 13 juli te houden Drachten Internationals. Dit al vele jaren grootste en ook internationaal hoog aangeschreven dragrace-evenement van Nederland zal worden gehouden onder de naam: MPM Drachten Internationals. MPM zal niet alleen als naamgever aan het evenement verbonden zijn, maar ook actief meewerken aan de promotie ervan terwijl het bedrijf nu de mogelijkheid heeft in een speciale VIP-ruimte relaties en gasten te ontvangen. Tijdens de MPM Drachten Internationals zal Lex Joon zijn in MPM-kleuren gestoken Top Fuel Funny Car aan de start brengen, een uniek gebeuren in Nederland.

MPM werd in 1993 opgericht en is gevestigd in Zoeterwoude. MPM levert hoogwaardige smeermiddelen en onderhoudsproducten voor de automotive-, scheepvaart- en de industriële markt. De uitgebreide productlijnen van MPM omvatten o.a. motoroliën, transmissieoliën, remvloeistoffen, hydraulische oliën, vetten, maar ook long life koelvloeistoffen, ruitensproeiervloeistoffen, remreinigers en brandstoftoevoegingen. MPM heeft haar klanten in vele landen. Verkoop aan eindgebruikers vindt alleen plaats via geselecteerde grossiers.

Michiel van Wilgen, directeur van MPM International Oil Company is overigens net zo enthousiast over de samenwerking met Lex Joon Racing als het team zelf. "De dragrace-sport is niet alleen fascinerend, maar biedt ons als jong groeiend bedrijf ook vele kansen. Naast uitbreiding van onze naamsbekendheid willen we ook onze entree maken op o.a. de Engelse markt. Het sponsoren van het Top Fuel Funny Car-programma van Lex Joon Racing sluit daar perfect bij aan. Daarnaast is het evenement in Drachten prima te gebruiken voor relatiemarketing. Ik weet dan ook zeker dat het een evenement gaat worden waar nog lang over gesproken zal worden. Zeker nu daar de in MPM-kleuren gestoken Top Fuel Funny Car met Lex Joon achter het stuur aan de start gaat verschijnen."

Informatie is ook te vinden op de websites: www.lexjoonracing.nl of www.mpmoil.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet