Algemeen

Dragracing: Robert Joosten in Zweden gehuldigd

joosten_ndrs_2

Er zijn bekers en bekers, maar de bokaal die Robert Joosten afgelopen zaterdag kreeg uitgereikt voor zijn Zweedse Pro Modified-titel valt in de buitencategorie. Blijkbaar had de organisatie er geen rekening mee gehouden dat een buitenlander er met de titel vandoor kon gaan en dus misschien wel met het vliegtuig terug naar huis moest.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en Pro Dutch


Robert Joosten kreeg zijn oorkonde, beker en wisselbokaal uitgereikt tijdens het afgelopen zaterdag in Stockholm gehouden NDRS-gala. De Nederlander eindigde dit jaar als tweede in het FIA Europees Kampioenschap Pro Modified, de hoogste klassering van een Nederlander ooit. Omdat in vier van de vijf EK-wedstrijden tevens punten konden worden verdiend voor het Zweeds Pro Modified kampioenschap en Joosten juist in deze wedstrijden goed scoorde (waaronder zijn zege op Mantorp Park), kaapte de Pro Dutch-rijder de titel voor de neus van de Scandinavische concurrentie weg. Joosten reed in deze vier wedstrijden 270 punten bij elkaar en versloeg daarmee voormalig Europees kampioen Patrick Wikström (206 punten) en FIA Europees kampioen 2008 Mikael Lindahl (196 punten).
 
joosten_ndrs_1

In Zweden wordt de naam Joosten uitgesproken als Houston wat de Nederlander inmiddels het tussenvoegsel heeft opgeleverd van Robert ‘we have a problem’ Joosten. Voor Joosten begonnen de problemen bij het inchecken op het vliegveld maar de Zweden krijgen komend jaar een veel groter probleem. Voor 2009 heeft Joosten namelijk zijn vizier gericht op de FIA EK-titel en dat zal de Zweden in hun lange koude en donkere winter wel wat slapeloze nachten bezorgen.

joosten_ndrs_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet