Algemeen

Dragracing: Henri Joosten lanceert Rijsbergen ’55 Chevrolet Bel Air

joosten_henri_rijsbergen_1

Een verrassende onthulling maandagavond op de Waddinxveense vestiging van de Rijsbergen Groep. Bij het optrekken van het rolluik bleek daar de volledig in de Rijsbergen kleuren gehulde Pro Modified ’55 Chevrolet Bel Air van Henri Joosten te staan. Rijsbergen is al vele jaren aan het dragrace-team van Henri Joosten verbonden en om deze samenwerking extra kracht bij te zetten zal de auto volgend seizoen in de frisse huiskleuren van Rijsbergen automaterialen aan de start verschijnen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


De onthulling vond plaats tijdens de workshop-avond van de Rijsbergen Groep in Waddinxveen. Na een inleidend woord van teameigenaar en rijder Henri Joosten werd het rolluik omhoog gedraaid en stond daar tot ieders verrassing de volledig in de Rijsbergen kleuren getooide ’55 Chevrolet Bel Air.

joosten_henri_rijsbergen_2
Het rolluik gaat omhoog en de '55 Bel Air wordt zichtbaar

Gezien de enthousiaste reacties van de ruim 150 aanwezigen zal de auto op de Nederlandse en Europese circuits op veel belangstelling mogen rekenen. In het vooronder van de ’55 Chevy huist een 738 cubic inch (12 liter) motor die met lachgasinjectie goed is voor een slordige 1.700 pk! Henri Joosten komt met deze auto uit in de klasse Pro Modified, de snelste dragrace-klasse voor auto’s met normaal werkende deuren. De Rijsbergen ’55 Chevy Bel Air legt de traditionele dragrace-afstand van ¼ mijl (402 meter) af in een kleine 6,6 seconden en bereikt in die korte tijd een eindsnelheid van rond de 345 km/u!

joosten_henri_rijsbergen_3
De aanwezigen waren blij verrast
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet