Algemeen

Dragracing: Tony Schumacher kan titel bijna niet meer ontgaan

richmond_schumacher

Tony Schumacher heeft in Richmond zijn totaal aantal overwinningen van dit seizoen opgeschroefd naar veertien. Van de laatste vier voor de Countdown to the Championship meetellende races heeft de U.S.Army-rijder er nu drie op zijn naam geschreven waardoor hem de titel bijna niet meer kan ontgaan. Bij de Funny Cars en de Pro Stockers is met nog twee wedstrijden te gaan niets beslist en de spanning alleen maar groter geworden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Er staat dit jaar geen maat op Tony Schumacher en zijn door Alan Johnson getunede U.S.Army-dragster. In Richmond, de 22ste wedstrijd van de NHRA POWERade Dragracing Series, stond Schumacher voor de 17de keer in de finale en pakte voor de 14de keer in één seizoen de winst. In de laatste tien wedstrijden haalde de vijfvoudig kampioen alle keren de eindstrijd en won er maar liefst negen. Dat Schumacher niet alleen constant maar ook snel is bewees hij in de kwalificaties door als eerste sinds de introductie van de 1000-voet finish (304,8 meter) met 3,771 seconden onder de 3,8 seconden-barrière te duiken. In de eliminaties herhaalde de U.S.Army-rijder dit kunststukje nog drie keer. In de finale moest Schumacher het opnemen tegen Hillary Will. Daarin volstond een 3,81 seconden om de overwinning te pakken.

richmond_schumacher_p 

Schumacher heeft sinds de start van de Countdown to 1 drie van de vier wedstrijden gewonnen en een puntenvoorsprong op nummer twee van 212 punten. Kwalificatie in Las Vegas is al voldoende om zijn zesde titel en de vijfde op rij binnen te halen. Met haar finaleplaats steeg Will van de vierde naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet