Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Goodridge Dutch Finals, een perfect slot van het seizoen 2008

 

df_fb_jager
Christian Jäger

Nog sneller
Nog meer opzien baarde Christian Jäger die bij de motoren de 300 km/u-barrière wist te slechten. Twee weken geleden was de Duitser in Hockenheim goed voor een nieuw persoonlijk record van 7,5 seconden. Op het asfalt van Drachten kwam Jäger met zijn Funny Bike tot 7,28 seconden en 304 km/u!
 
df_fb_haas
Martijn de Haas

In de finale liet de techniek de Duitser echter in de steek waardoor de droomfinale tussen Jäger en Martijn de Haas uitbleef. De Haas die tijdens de kwalificatie al goed was voor een tijd van 7,6 seconden had de confrontatie met de Duitser graag aangegaan maar kon nu onbedreigd naar de overwinning en de Nederlandse titel rijden.

df_spet_bellio
Sandro Bellio

Zwitserse precisie
Voor een nieuwe klasse was de Super Pro ET met dertien deelnemers goed gevuld. In deze klasse het debuut van Sandro Bellio, de zoon van vaste FIA EK Top Methanol Funny Car-deelnemer Danny Bellio. Met zijn net uit Amerika gehaalde Chevy ’55 Bel Air Funny Car legde de 22-jarige Sandro zijn eerste meters af. Niet in het minst tot zijn eigen verbazing haalde de Belg zelfs de halve finale maar werd daarin geveld door pech.

df_spet_sijm
Wilco Sijm 

De eindstrijd werd een confrontatie tussen Wilco Sijm met zijn Fiat Topolino Altered en Alex Schmidli. In een spannende run ging de winst naar Zwitserland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet