Algemeen

Dragracing: Goodridge Dutch Finals, een perfect slot van het seizoen 2008

df_overzicht

Met de Goodridge Dutch Finals is afgelopen weekend het Nederlandse dragrace-seizoen op perfecte wijze afgesloten. Zomerse temperaturen, veel publiek en spannende runs waarbij de reactietijden regelmatig het verschil maakten tussen winst of een voortijdige aftocht. Ook aan grip geen gebrek op het in maart nieuw neergelegde asfalt, want zowel bij de auto’s als de motoren werd de 300 km/u-barrière doorbroken. Dat vele internationale dragracers de weg naar Drachten weten te vinden werd duidelijk bij de finales. Van de 14 klassen eindigden er zes in een confrontatie Nederland-Duitsland waarbij de winst vier keer in eigen huis bleef. In twee klassen ging de winst naar een Zwitser, één finale was een compleet Duitse en vijf een compleet Nederlandse aangelegenheid.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Bij de auto’s kwam de allersnelste tijd van het weekend op naam van Jean Dulamon. Met zijn Competition Eliminator-dragster liet de Fransman de klok op de ¼ mijl stilstaan bij 7,19 seconden en passeerde de eindstreep met 301 km/u. Twee persoonlijke records voor Dulamon die daarmee tevens voor het eerst in zijn meer dan 20-jarige carrière, waarbij hij op alle grote Europese dragstrips in actie kwam, de 300 km/u-barrière wist te doorbreken.
 
df_ce_dulamon
Jean Dulamon

Dat hij het in de finale moest afleggen tegen René Meierhofer deerde de Fransman niet. Meierhofer heeft al vele grote internationale wedstrijden op zijn naam geschreven en is met zijn niet alleen snelle maar ook constante Chevy Beretta bijna onklopbaar.

df_ce_strauch
Silvio Strauch haalde de Competition Eliminator-finale niet maar was wel goed voor hoge wheelies
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet