Algemeen

Dragracing: Marck Harteveld presenteert Little Green Wagon

little_green_wagon_v

Marck Harteveld heeft zijn nieuwste project lang geheim weten te houden maar met de Drachten Nationals voor de deur was het nu toch tijd om ‘Little Green Wagon’ aan de buitenwereld te tonen. De op basis van een Dodge A100 gebouwde pick-up is afgeleid van de in Amerika bekende ‘Little Red Wagon’.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Team Marck Harteveld en Remco Scheelings


Ruim zeven maanden is aan het Little Green Wagon-project gewerkt. De basis is een Dodge A100 en behoudens enkele aanpassingen/verbeteringen is de pick-up een exacte kopie van de in Amerika bekende ‘Little Red Wagon’. Net als de andere dragrace-auto’s van Harteveld heeft de Dodge de kleur groen meegekregen.
 
little_green_wagon_a

De A100 is door het team rond Marck Harteveld volledig zelf opgebouwd. De pick-up is zodanig geconstrueerd dat er extreem lange wheelies mee gemaakt moeten kunnen worden. De auto komt aanstaand weekend tijdens de Drachten Nationals voor het eerst in actie. Marck zal daar ook zijn vertrouwde Roadrunner aan de start brengen. Het Little Green Wagon-project is mede mogelijk gemaakt door: Sixpack Speedshop, Autoschade Harteveld, ECD Autostyling, Van Leersum, Stand By, Flower Art en Damotech.

harteveld
De vertrouwde Roadrunner van Marck Harteveld 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet