Algemeen

Dragracing: Eerste Top Fuel-winst Hillary Will

topeka_will_p

Voor allebei was het een eerste overwinning maar toch was er een wereld van verschil. In Topeka behaalde Hillary Will de eerste overwinning uit haar nu driejarige Top Fuel-carrière. Voor John Force was het de eerste overwinning na zijn zware crash van september vorig jaar. De zege in Topeka bracht zijn totaal echter op…126. In de Pro Stock-klasse ging de winst naar Ron Krisher.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Na winst van Ashley Force en Melanie Troxel is Hillary Will de derde vrouw die dit jaar een wedstrijd in een Pro-klasse van de NHRA POWERade Drag Racing Series op haar naam schrijft. De eerste twee deden dat in de Funny Cars en Will nu dus bij de Top Fuelers. Voor Will is het haar derde jaar achter het stuur van de door onroerend goed magnaat Ken Black betaalde en door Kalitta Motorsport gerunde dragster. In de negende wedstrijd van dit seizoen loste Will dan eindelijk haar belofte van aankomend talent definitief in. Op weg naar de eindstrijd klopte Will achtereenvolgens Doug Herbert, Morgan Lucas en Cory McClenathan.

topeka_will_a 

In de finale wachtte niemand minder dan tweevoudig kampioen Larry Dixon. Met een betere reactietijd nam Will niet alleen meteen een voorsprong maar was met 4,744 tegen 4,960 seconden ook in de run sneller. Daarmee was de eerste overwinning voor de 28-jarige Will, die in 2002 cum laude afstudeerde in de economie en een goed betaalde baan opgaf om professioneel te kunnen gaan dragracen, een feit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet