Algemeen

Dragracing: Nieuwe winnaars in Las Vegas

vegas_mcclenathan_bo

Met Cory McClenathan (Top Fuel), Tim Wilkerson (Funny Car) en Jason Line (Pro Stock) mochten in Las Vegas drie winnaars het podium beklimmen die de weg daar naar toe al geruime tijd niet meer hadden weten te vinden. Line won zijn laatste wedstrijd net iets meer dan een jaar geleden, voor McClenathan was het alweer 2006 terwijl Wilkerson zelfs moest teruggaan tot 2004.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Tijdens de vijfde wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series hadden de teams te kampen met hoge temperaturen waardoor grip een probleem was en snelle tijden zelfs onmogelijk. Tony Schumacher zette de beste kwalificatietijd op het scorebord maar de aanvoerder van het kampioenschap werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Brandon Bernstein. Op zijn beurt moest de Budweiser-rijder het in de halve finale afleggen tegen de meest constante man van de dag, Cory McClenathan.

vegas_mcclenathan_st
Cory McClenathan (voorgrond) moest het in de finale opnemen tegen Antron Brown

In de finale stond de veteraan, die in 1991 zijn eerste Top Fuel-wedstrijden reed, tegenover rookie en winnaar van de vorige wedstrijd Antron Brown. Hoewel Brown sneller op het licht reageerde haalde McClenathan zijn opgelopen achterstand tijdens de run in om met een tijd van 4,654 seconden als winnaar de finishlijn te passeren. Las Vegas was voor Urs Erbacher voorlopig zijn laatste Amerikaanse wedstrijd. De regerend FIA Europees kampioen plaatste zich als dertiende voor de eliminaties maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Morgan Lucas. De auto van de Zwitser wordt nu naar Europa verscheept zodat Erbacher eind mei kan meedoen aan de eerste ronde van het FIA EK.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet