Algemeen

Dragracing: Dubbelslag voor John Force Racing in Virginia

podium

Met overwinningen voor Brittany Force bij de Top Fuelers en Robert Hight bij de Funny Cars pakte John Force Racing bij de Virginia NHRA Nationals de hoofdprijzen. Voor beide rijders was het alweer de derde zege van het seizoen. In de Pro Modified klasse ging de winst naar rookie Tylor Miller, pas bezig aan zijn derde wedstrijd in deze klasse.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De zevende wedstrijd van de NHRA Camping World Drag Racing Series werd verreden op Virginia Motorsports Park. In de Top Fuel klasse was de kwalificatie al een voorbode van wat er in de eliminaties zou gebeuren en bleek dat John Force Racing de set-up het beste voor elkaar had. Brittany Force eiste de eerste positie voor zich op, met op twee JFR-teamgenoot Austin Prock.

b force 3

In de eliminaties ging Force in de dit keer in Flav-R-Pac kleuren gestoken dragster gewoon verder met het zetten van snelle tijden en bereikte ten koste van Shawn Langdon en Mike Salinas de finale. Dat laatste lukte Prock net niet want de JFR-rijder werd in de halve finale geklopt door regerend kampioen Steve Torrence, die eerder al Scott Palmer en Tony Schumacher het nakijken had gegeven.

tf final

In een uiterst spannende finale ging de winst met 3,770 tegen 3,781 seconden naar Force, die daarmee haar derde zege van het seizoen kon bijschrijven.

b force win

joon

De Nederlander Lex Joon kwalificeerde zich als vijftiende voor de eliminaties maar werd in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld.

hight

In de Funny Car klasse ook al succes voor John Force Racing. Zowel Robert Hight als John Force wisten tot de halve finales door te dringen. In de Auto Club Chevrolet klopte Hight Bob Tasca en stond daarmee in de finale. Force lukte dit niet want de 16-voudig kampioen trok in de halve finale een rood licht en werd daarmee uitgeschakeld door Matt Hagan in de Smithfield Dodge van Tony Stewart Racing.

fc final

In de finale was het Hight die het feest voor John Force Racing in Virginia compleet maakte door met 3,90 tegen 3,94 seconden de overwinning voor zich op te eisen, zijn derde van het seizoen.

miller

De FuelTech NHRA Pro Mod Drag Racing Series reed in Virginia de derde wedstrijd van het seizoen. Uiterst verrassend ging hier de winst naar rookie Tylor Miller, pas bezig aan zijn derde wedstrijd in deze zeer competitieve klasse. In de eindstrijd klopte Miller zijn teamgenoot en meervoudig kampioen Rickie Smith.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet