Algemeen

Dragracing: Festival of Power doet naam alle eer aan

crane

Bij de motoren werden er in de diverse klassen de nodige records gebroken. In de Funny Bike klasse snelde Stuart Crane in de finale naar 6,325 seconden en 213,77 mph, allebei goed voor een baanrecord. De 6,325 seconden betekende ook meteen de snelste Funny Bike-tijd ooit in Europa gemeten.

lencses.3

Bij de Super Street Bikes tekende Dániel Donát Lencsés met 6,776 seconden voor een nieuw baan en Engels record. Met 220,27 mph was de Hongaar ook goed voor een nieuw Engels record.

venables

De winst in de wedstrijd en het baanrecord in snelheid (222,31 mph) gingen echter naar Steve Venables.

buttigieg.2

buttigieg.1

In de Comp Bike klasse zette Shawn Buttigieg alle records op zijn naam. De motor van de Maltees lijkt op een Super Street Bike, maar is iets verlengd en heeft een andere achterband waardoor hij in de Comp Bike klasse moet uitkomen. Na op Malta tot een persoonlijk record van 6,83 seconden te zijn gekomen, zette Buttigieg met 6,709 seconden zowel het Brits- als baanrecord op zijn naam. Wat snelheid betreft betekende de 215,12 mph een baanrecord en de 210,94 mph uit een andere run een Brits record.

midgley.2

In de Top Fuel Bike klasse maakte Neil Midgley zijn debuut op de motor die eerder door Ian King en Filippos Papafilippou naar records werd gereden. In zijn derde run klokte Midgley meteen al een tijd van 5,86 seconden. Omdat zijn zitpositie niet ideaal was en hij daardoor problemen had met het tot stilstand brengen van de motor, trok het team zich op zaterdag terug uit de wedstrijd.

wheeliemotor.2

Geen vliegangst na tyreshake.

burgering

Ook de motoren hebben een junior klasse, de Junior Drag Bikes. Op Santa Pod kwam de Nederlandse Anouk Burgering in actie en schopte het tot de tweede kwalificatiepositie en de halve finale.

berg

Rene van den Berg bereidde zich voor op de start van het FIM Europe Drag Bike European Championship. De Nederlander was met 6,23 seconden snel, maar ook nog eens opvallend constant in de vele runs die hij maakte.

schmidt

Minder gelukkig was Margot Schmidt. Het lukte nog niet direct om de juiste set-up voor de volledig nieuwe motorconfiguratie te vinden, waarna de Nederlandse op zondagochtend ook nog eens ziek bleek te zijn.

wheelie motor

Met een Super Street Bike ligt een wheelie altijd op de loer.

oekraine.1

oekraine.2

Ook op Santa Pod steunbetuigingen voor Oekraïne

jetcars

Tegenwoordig een vast onderdeel van de show, de Jet Cars

avond

De avond valt over Santa Pod. Op naar The Main Event, eind mei, ronde 1 van het FIA en FIM Europees Kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet