Algemeen

Dragracing: Festival of Power doet naam alle eer aan

tooren.5

De Pro Modified klasse werkte de eerste ronde af van het Motorsport UK Pro Modified Championship. Zoals eerder al gemeld was vanuit Nederlands standpunt natuurlijk de winst van Michel Tooren het belangrijkste wapenfeit. In de kwalificatie pakte de Pro Dutch Racing-rijder met 5,94 seconden de eerste positie en bleef daarmee slechts een fractie verwijderd van zijn persoonlijk record van 5,934 seconden.

tooren.8

Na een bye-run in de kwartfinale, klokte Tooren in de halve finale bij een reactietijd van 0,007 seconden een eindtijd van 5,969 seconden en plaatste zich daarmee ten koste van Kev Slyfield voor de finale.

tooren.9

Daarin klopte Tooren op reactietijd Nick Davies en daarmee is de Nederlander, die zich dit seizoen in principe richt op het FIA Europees Kampioenschap, de leider in de tussenstand van het Motorsport UK Championship.

tooren.6

Vreugde bij de crew van Michel Tooren

robinson.2

Andy Robinson klokte in de kwalificatie met 5,97 seconden de tweede tijd. De Engelman werd echter in de eerste eliminatieronde door technische problemen uitgeschakeld.

robinson.3

Later op de zondag mocht Robinson nog een testrun doen en revancheerde zich door met 5,90 seconden de snelste tijd van het weekend op de klokken te zetten.

dulamon.1

Jean Dulamon was weer helemaal uit het zuiden van Frankrijk richting Santa Pod gereisd. De altijd spectaculaire Fransman is een vaste deelnemer aan de Engelse titelstrijd.

dulamon.4

Dulamon zette in de eerste eliminatieronde met 6,00 seconden zijn snelste tijd van het weekend op de klokken, maar had de pech dat Slyfield met 5,97 seconden hem toch net iets te snel af was.

wallace

Annie Wallace is de enige vrouwelijke deelnemer bij de Pro Mods. In haar Mustang klokte de Engelse in de kwalificatie een tijd van 6,36 seconden, maar werd in de eerste eliminatieronde geplaagd door pech.

bond

Street Eliminator is een populaire klasse waar uiterst spectaculaire auto's aan de start verschijnen. Met zijn (voor Engeland) straatlegale Chevy heeft Andy Bond vorig jaar al een tijd van 6,82 seconden en een snelheid van 215 mph laten noteren. De Engelsman pakte ook nu weer de winst en dook met 6,99 seconde in de finale opnieuw onder de magische 7-secondengrens. Niet alleen door de snelheid, maar ook door het speciale spuitwerk is de Chevy een echte blikvanger.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet