Algemeen

Dragracing: Festival of Power doet naam alle eer aan

kent
Kevin Kent

De Funny Car klasse werkte wel een ronde af voor het (Britse) kampioenschap. De klasse heeft ten opzichte van het verleden, waarin het regelmatig uitblonk in vroeg afgebroken runs en 'oildowns', een flinke stap in de goede richting gezet.

phelps.1
Jason Phelps

In de kwalificatie zette Kevin Kent met 4,46 seconden de snelste tijd op de klokken, gevolgd door de fraaie Dodge van Jason Phelps.

chapman.1
Kevin Chapman

In de eliminaties evenaarde Kevin Champman deze tijd van 4,46 seconden en schreef uiteindelijk ook de wedstrijd op zijn naam.

ashdown

Ook de burn outs van de Funny Cars blijven spectaculair, hier legt Steve Ashdown een rookgordijn.

ashdown.2
Steve Ashdown

garlick
Tim Garlick

De Nostalgia Funny Car klasse wint snel aan populariteit. Tijdens het Festival of Power kwamen er al vier in actie terwijl er nog diverse auto's dit jaar bij gaan komen. Tim Garlick doet al wat langer mee in deze klasse, klokte in de kwalificatie de snelste tijd, maar kende later in het weekend technische problemen.

kay.1

kay.3

Tijdens het Festival of Power maakte Jayne Kay haar debuut in de klasse. In de auto van Rob Elsom voltooide de Engelse zonder problemen haar licentieruns en was snel gewend aan de nitro-power.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet