Algemeen

Dragracing: 4-Wide winst Brittany Force, Ron Capps en Erica Enders

podium

Brittany Force (Top Fuel), Ron Capps (Funny Car) en Erica Enders (Pro Stock) hebben op The Strip at Las Vegas Motor Speedway de NHRA Four Wide Nationals op hun naam geschreven. Voor Force en Capps was het de eerste zege van het seizoen, terwijl het voor Capps zelfs de eerste overwinning als teameigenaar betekende.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NHRA Four Wide Nationals op The Strip at Las Vegas Motor Speedway is, zoals de naam al aangeeft, een wedstrijd waarbij met vier in plaats van twee auto's naast elkaar wordt gestart.

salinas
Mike Salinas

In de kwalificatie voor deze vierde wedstrijd van de NHRA Camping World Drag Racing Series zette Mike Salinas met 3,72 seconden de snelste tijd op de klokken, op plek twee gevolgd door Brittany Force. De Scrappers Racing-piloot sneuvelde echter door een extreem slechte reactietijd al in de eerste eliminatieronde. Beter verging het Force die wel tot de finale wist door te dringen.

tf finale
Van boven naar onder: Brown, Schumacher, Force en Torrence

Ook de eindstrijd verliep voor de Monster Energy John Force Racing-pilote meer dan uitstekend. In 3,718 seconden klopte Force regerend kampioen Steve Torrence, Tony Schumacher en Antron Brown en pakte zo haar eerste overwinning van het seizoen.

capps winst
Ron Capps

Bij de Funny Cars klokte Ron Capps in de kwalificatie met 3,883 seconden de snelste tijd, gevolgd door John Force en een opnieuw verrassend snelle Blake Alexander. Waar deze laatste twee in de halve finales sneuvelden, kende Capps geen problemen en plaatste zich met snelle runs voor de finale.

fc finale
Van boven naar onder: DeJoria, Hagan, Hight, Capps

In een spannende finale waarin alle vier de rijders een tijd tussen de 3,91 en 3,96 seconden op de klokken zetten, toonde Capps zich opnieuw de snelste en pakte de winst, net voor Matt Hagan, Robert Hight en Alexis DeJoria. Voor regerend kampioen Capps was het de eerste overwinning nadat hij zich eind vorig seizoen met sponsor NAPA Auto Parts van Don Schumacher Racing afscheidde en een eigen team opzette.

enders
Erica Enders

In de Pro Stock klasse ging de winst in de finale naar Erica Enders met de Melling Elite Motorsports Camaro. Smaakmaker van de eliminaties was echter Cristian Cuadra. In de eerste eliminatieronde was Cuadra de langzaamste van de vier rijders, maar door een reactietijd van 0,001 seconde drukte hij de neus van de Corral Boots Mustang toch als winnaar over de eindstreep. In de halve finale herhaalde Cuadra dit kunststukje door nu met een derde tijd, maar een reactie van 0,006 seconden, zijn tegenstanders af te troeven.

ps finale
Van boven naar onder: McGaha, Enders, Cuadra

In de finale was Cuadra met een reactietijd van 0,005 seconden opnieuw extreem snel weg, maar moest het toch afleggen tegen de snelheid van Enders, die met 6,668 seconden de winst greep. De reactietijd van Cuadra was wel genoeg om de snellere Mason McGaha achter zich te houden en daarmee de runner-up positie veilig te stellen. Dallas Glenn sloot de finale na problemen bij de start als vierde af.

nataas.01
Julie Nataas

In de Top Alcohol Dragster klasse kwam Julie Nataas weer in actie. De Noorse bleef in de kwalificatie in het 21 auto's tellende veld met 5,37 seconden steken op een elfde plaats. In de eerste eliminatieronde verbeterde Nataas zich tot 5,36 seconden en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Daar hield het echter op. De Randy Meyer Racing dragster verloor grip waardoor Nataas als vierde de finish passeerde en werd uitgeschakeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet