Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing zet stappen richting seizoensstart

vegter.01

Hoewel het nog tot eind mei duurt voordat het seizoen van Vegter Pro Mod Racing van start gaat, zet het team van David Vegter momenteel grote stappen. De '67 Camaro wordt bij Robinson Race Cars in Engeland van de laatste updates voorzien en in topconditie gebracht, terwijl met Velocity Classics zich een nieuwe partner aan het team heeft verbonden.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Team en Remco Scheelings 

Vegter Pro Mod Racing richt ook dit seizoen weer zijn pijlen op het FIA Europees Kampioenschap in de Pro Modified klasse. Door de coronapandemie moest deze belangrijkste titelstrijd in de Europese dragracesport de afgelopen twee jaar worden geschrapt.

vegter.312

Dit seizoen is het FIA EK, dat in vijf wedstrijden zal worden beslist, weer terug op de kalender. David Vegter eindigde in de jaren voor de pandemie voortdurend in de top van het eindklassement en er is de Nederlander veel aan gelegen om dat ook in 2022 te doen.

vegter02

Momenteel staat de Vegter Pro Mod Racing '67 Chevrolet Camaro bij Robinson Race Cars in Engeland. Niet alleen moest de tijdens de European Finals van vorig jaar opgelopen schade aan het chassis worden hersteld, tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Camaro van diverse updates te voorzien. Over een kleine twee weken komt de auto weer naar Nederland waarna in eigen huis het afbouwproces kan beginnen.

vegter06

Ook op een ander vlak positief nieuws voor Vegter Pro Mod Racing. In Velocity Classics mag het team een nieuwe partner verwelkomen. Het in Rijsenhout gevestigde Velocity Classics is gespecialiseerd in de verkoop van exclusieve (Amerikaanse) muscle cars en klassiekers. Niet alleen beschikt Velocity Classics over een eigen voorraad, ook gaat men wereldwijd op zoek naar een door de klant gewenste droomauto. Voor alle informatie en een overzicht van de voorraad zie https://www.velocityclassics.eu/

Velocity Classics Logo


Vegter Pro Mod Racing is te volgen op Instagram via vegterpromodracing en op Facebook Vegter Pro Mod Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet