Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing in het nieuw

DSC 7877

Met hernieuwde energie en een frisse nieuwe kleurstelling was Vegter Pro Mod Racing klaar om de confrontatie met iedere tegenstander aan te gaan en een aanval te doen op het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap 2020. COVID-19 bleek echter een onzichtbare vijand die dit jaar door niemand te kloppen was. Het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing werd geschrapt en de Vegter Pro Mod Racing '67 Chevrolet Camaro bleef op stal. "We waren er klaar voor. In de eerste maanden van het jaar hadden we de auto een flinke update gegeven en de verwachtingen waren hooggespannen. Maar helaas. Omdat het op de baan niet kan, en we de fans dit jaar toch nog iets willen laten zien, onthullen we de nieuwe kleuren van ons team nu maar op deze manier", aldus David Vegter, de man achter het stuur van de Vegter Pro Mod Racing Camaro.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: pr

Met de '67 Chevrolet Camaro heeft David Vegter de afgelopen jaren een mooie erelijst opgebouwd in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Zijn hoogste klassering in de eindstand van deze prestigieuze titelstrijd was daarbij een derde plaats in 2017, terwijl de Nederlander in 2019 de vierde positie bezette. Met zijn persoonlijke records van 5,804 seconden en 398,8 km/u behoort Vegter tot de snelste Pro Modified-rijders van Europa, waarbij hij momenteel baanrecordhouder is op Alastaro en Kauhava, de twee Finse banen waar in recente jaren ronden van het FIA Europees Kampioenschap werden verreden.

DSC 7897

In de wintermaanden en het voorjaar had het team de '67 Camaro weer volledig gestript en van diverse updates voorzien om in 2020 een gooi te doen naar de Europese Pro Modified-titel. COVID-19 gooide echter roet in het eten en nadat de eerste wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap moesten worden afgelast, volgde niet lang daarna de mededeling dat het volledige FIA EK van 2020 kwam te vervallen.

DSC 7956

"We waren er helemaal klaar voor. In samenwerking met Post & Dros en CP Carillo heeft de motor een aantal flinke updates ondergaan. Ook hebben we de converter flink aangepakt. Voorts zit er een nieuwe Hammer injector op de vorig jaar al vernieuwde blower. Daarnaast hadden we nog talloze andere updates uitgevoerd. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. De Camaro stond startklaar, maar helaas. Hoewel het kampioenschap dan al was afgelast, wilden we in september nog een keer naar Santa Pod Raceway om de vernieuwde combinatie dit jaar toch nog een keer te kunnen testen. De aangescherpte reisbeperkingen naar Engeland maken dit nu echter onmogelijk. We zullen dus moeten wachten tot 2021. Maar dat doet aan onze motivatie niets af, sterker nog, we zullen scherper dan ooit aan de start verschijnen", aldus Vegter over de ontstane situatie.

DSC 7994

Na vele seizoenen in het vertrouwde zwart op de baan te zijn verschenen, wilde Vegter Pro Mod Racing dit jaar verrassen met een fris nieuw design, gunmetal grey met oranje. Om de nieuwsgierig geworden fans niet nog langer te laten wachten, is besloten de nieuwe kleurstelling dit jaar al te onthullen. Op de bijbehorende snelle tijden moet nog tot volgend seizoen worden gewacht.

DSC 8027

Vegter Pro Mod Racing wordt gesteund door HKR Techniek, De Vries Classic Cars, Gentlemen's Place, Post & Dros en Ribbelink & Dumay Installatietechniek. Heeft u interesse om partner te worden van Vegter Pro Mod Racing of wilt u het team op een andere manier steunen, neem dan contact op met David Vegter, te bereiken via het emailadres: vegter3@hotmail.com.

DSC 7968

Vegter Pro Mod Racing is te volgen op Instagram via @Vegter.promod.racing en op Facebook Vegter Pro Mod Racing.

DSC 7882
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet