Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing back on track

tooren.302

Het is plotseling toch weer volop actie voor Pro Dutch Racing. Binnen een tijdsbestek van vijf weken komen Michel Tooren en zijn team maar liefst drie keer in actie. Met de heropening van Santa Pod Raceway werd de weg vrijgemaakt om de Pro Dutch Racing '71 Plymouth Barracuda zowel in wedstrijdverband als op testdagen flink aan de tand te voelen. Het eerste optreden staat gepland voor het weekend van 22 en 23 augustus, gevolgd door twee weekenden in september.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Lang zag het er naar uit dat 2020 een verloren seizoen zou worden voor de Europese dragrace-fans en teams. Door de coronapandemie moesten circuits tijdelijk de deuren sluiten en werden wedstrijden afgelast. Dit resulteerde er zelfs in dat de FIA het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing voor dit jaar schrapte en Motorsport UK de Engelse Pro Modified-titelstrijd van de kalender haalde. Twee kampioenschappen waar Pro Dutch Racing in 2020 zijn zinnen op had gezet.

tooren.331

Gelukkig hebben veel landen de door COVID-19 veroorzaakte problemen de afgelopen weken beter onder controle gekregen. Inmiddels hebben diverse circuits hun poorten weer geopend en zijn de eerste wedstrijden verreden. Zo ook op Santa Pod Raceway, in eerste instantie zonder publiek, maar onlangs ook met toeschouwers, dit alles uiteraard onder strikte naleving van alle door de overheid en het circuit opgestelde voorwaarden. Op de kalender van Santa Pod Raceway staan in de komende weken ook drie evenementen waar Pro Modified-bolides in actie kunnen komen, een mogelijkheid die Pro Dutch Racing met beide handen aangrijpt. "We hebben nieuwe onderdelen op de Cuda zitten en best veel veranderd. Dat willen we graag dit jaar nog testen. Die mogelijkheid doet zich nu plotseling voor. Ervan uitgaande dat we volgend jaar weer een normaal seizoen kunnen draaien, kunnen we nieuwe zaken nu testen, eventueel van de winter weer aanpassingen doen en dan staan we in 2021 goed voorbereid aan de start", licht Michel Tooren toe.

GreenlightNationals2020Header

De eerste wedstrijd voor Pro Dutch Racing is de STP Greenlight Nationals in het weekend van 22 en 23 augustus. Op de vrijdag voor het evenement is er een testdag waar Pro Dutch Racing de eerste meters van het seizoen hoopt te maken. Omdat de Pro Modified klasse niet in het programma van de STP Greenlight Nationals is opgenomen, zal Michel Tooren in actie komen in de 'exhibition klasse'. Dit opent de mogelijkheid om zo vaak als maar gewenst testruns af te werken.

NotEuroFinals20Spot

De eerste echte wedstrijd in de Pro Modified klasse staat dan gepland voor 11 tot en met 13 september, de datum dat de voor het FIA Europees Kampioenschap meetellende European Finals op de kalender stond. Met het van de Engelsen bekende gevoel voor humor is het evenement na het schrappen van het FIA EK nu omgedoopt tot NOT The European Finals. Bijna alle klassen die ook bij de traditionele European Finals in actie zouden komen, zullen er acte de présence geven. In de Pro Modified klasse worden rond de tien Europese teams verwacht en daarmee is de klasse waarin Pro Dutch Racing actief is de hoofdact van het omvangrijke raceprogramma.

NationalFinals20Header

Twee weken later, 26 en 27 september, is Pro Dutch Racing opnieuw op Santa Pod Raceway te bewonderen tijdens de STP National Finals. Ook hier vormt de Pro Modified klasse de snelste categorie en belangrijkste trekpleister van het evenement.

tooren.075

Michel Tooren en Pro Dutch Racing hebben er lang op moeten wachten, maar uiteindelijk is het dan nu toch tijd voor actie en kunnen de motoren worden gestart. "We kijken er enorm naar uit. In maart waren we al bijna klaar voor het nieuwe seizoen toen COVID-19 roet in het eten gooide. In de maanden daarna hebben we verder gewerkt aan de Cuda en alle afstellingen van het chassis en de motor vele malen nagerekend en bekeken. De voorbereiding is misschien wel nog nooit zo goed geweest. Nu kunnen we dat allemaal eindelijk gaan testen en de nieuwe onderdelen ook in wedstrijdverband aan de tand voelen", aldus Michel Tooren, die niet kan wachten om zijn helm weer op te zetten en het licht op groen te zien springen.

In de huidige onzekere tijden is het doorgaan van de drie evenementen met het voorbehoud dat de coronamaatregelen van de betrokken overheden niet weer worden aangescherpt.

Kalender Pro Dutch Racing
STP Greenlight Nationals, 22-23 augustus 2020
NOT The European Finals, 11-13 september 2020
STP National Finals, 26-27 september 2020

Partners
Pro Dutch Racing wordt gesteund door: Arton USA Cars & Parts, Burger Ferry Agencies, Career Maker, Damen Marine Components Netherlands BV, Dockmarks Signs BV, Duraship BV, DW Pumps, Electric Marine Support BV, F.E.M.M. Rotterdam BV, Flanto Shipping BV, Gebr. de Jonge BV, Heatmasters, Heftronics, Helmacab Belgie B.V.B.A., Hoogendoorn maritieme betimmering en interieurbouw, Marine Power Drechtsteden BV, Maritiem Media, MST Shipping, Noordtrans Scheepvaartbedrijf, Oonincx Scheepsonderhoud BV, Petrostar AG, RBC Nederland BV, Rotyle Dakbedekking, RTR Barging, Scheepsservice Beljaars, Shipping Factory BV, Sinttruije Marine Service BV, Tribute Space BV, Tristan Shipping BV, Verhaar Omega, VKV Service BV en Vrooam Powersports Lubricants International BV.

Voor meer informatie over Pro Dutch Racing, zie ook www.produtchracing.nl, Facebook en Instagram.

logo Pro Dutch
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet