Algemeen

Dragracing: Nog geen winnaars bij Lucas Oil NHRA Summernationals

zizzo

De finalisten bij de Lucas Oil NHRA Summernationals zullen nog even geduld moeten hebben. Net voordat de laatste runs van het weekend gepland stonden, trok er een flinke bui over Indianapolis waardoor rijden onmogelijk werd. Met T.J. Zizzo en Justin Ashley krijgt de Top Fuel klasse in ieder geval een rijder die voor het eerst een wedstrijd gaat winnen, terwijl bij de Funny Cars met Jack Beckman en Matt Hagan Don Schumacher Racing er in ieder geval van verzekerd is dat de ongeslagen status van dit jaar behouden blijft. De finales zullen nu worden verreden tijdens de U.S. Nationals in het eerste weekend van september.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Opnieuw was Lucas Oil Raceway at Indianapolis het strijdtoneel van de tweede wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series na de coronabreak.

ClayMillican-Indy2
Clay Millican

In de Top Fuel klasse zette Clay Millican tijdens de twee kwalificatieruns op zaterdag de snelste tijd op de klokken, gevolgd door Leah Pruett. De Don Schumacher Racing-rijdster was er verantwoordelijk voor dat de Nederlander Lex Joon, die zich als 15de voor de eliminaties had geplaatst, in de eerste eliminatieronde werd uitgeschakeld.

pruett
Leah Pruett

Pruett werd op haar beurt in de halve finale geklopt door Justin Ashley, die in de voorafgaande ronden al Shawn Langdon en Doug Kalitta naar huis had gestuurd.

ashley
Justin Ashley

Relatieve nieuwkomer Ashley kon in de finale voor zijn eerste winst gaan. In die finale moest hij het opnemen tegen T.J. Zizzo (kopfoto), een rijder die ook nog nooit een finale wist te winnen. Zizzo had op weg naar de eindstrijd Terry Totten, Todd Paton en Terry McMillen het nakijken gegeven. Wie van deze twee rijders dus voor het eerst op het podium mag gaan plaatsnemen wordt duidelijk tijdens de U.S. Nationals (4 tot en met 6 september) als de NHRA opnieuw te gast is op Lucas Oil Raceway.

BobTassca-
Bob Tasca

Bij de Funny Car lijken de Don Schumacher Racing Dodges dit jaar lastig te kloppen. Matt Hagan was in de eliminaties te snel voor teamgenoot Ron Capps, J.R. Todd en polesitter Bob Tasca, die na zijn COVID-19 besmetting weer terug was achter het stuur van de Tasca Racing Ford Mustang.

hagan
Matt Hagan

Aan de andere kant van de eliminatieladder klopte Jack Beckman met de Infinite Hero DSR Dodge achtereenvolgens Chad Green, Tim Wilkerson en teamgenoot Tommy Johnson.

beckman2 0
Jack Beckman

Met Hagan en Beckman dus opnieuw twee Don Schumacher Racing-rijders in de finale, nadat in de drie voorafgaande wedstrijden ook steeds een rijder van dit team er met de hoofdprijs vandoor ging.

pm-green
Chad Green

De Pro Stock klasse kwam dit weekend niet in actie maar daarentegen werkte de E3 Pro Mod Series de eerste wedstrijd van het seizoen af. In deze altijd spannende en spectaculaire klasse zette Khalid Albalooshi in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken, maar wisten Chad Green, die dit weekend ook in de Funny Cars actief was, en Jason Scruggs tot de finale door te dringen. Voor beide rijders kan het in september hun eerste Pro Mod-overwinning worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet