Algemeen

Dragracing: NHRA vervroegt herstart kampioenschap

MYschedulerevised 480

Het is een niet vaak gehoord bericht in de huidige tijd, maar de NHRA gaat de titelstrijd in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series eerder dan gepland hervatten. In eerste instantie zou het kampioenschap in augustus weer worden opgestart, maar door de toevoeging van twee wedstrijden in juli op Lucas Oil Raceway in Indianapolis wordt het belangrijkste dragrace kampioenschap ter wereld nu al half juli hervat.


Tekst: Remco Scheelings
Foto: NHRA

Als een van de weinige kampioenschappen had de NHRA Mello Yello Drag Racing Series er al twee wedstrijden opzitten toen de competitie begin maart moest worden stilgelegd. In eerste instantie wilde de NHRA de titelstrijd al in juni hervatten, maar toen dit niet mogelijk bleek werd er een nieuwe kalender gepresenteerd waarbij in augustus de motoren weer konden worden gestart.

Nadat er al wat geruchten de ronde deden, blijkt de NHRA er nu toch in geslaagd te zijn om de titelstrijd al in juli te gaan hervatten. De herstart van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series gaat plaatsvinden in juli met twee opeenvolgende wedstrijden op Lucas Oil Raceway in Indianapolis. De meeste teams zijn gevestigd in het dichtbij Indianapolis gelegen Brownsburg waardoor de reisafstanden tot een minimum beperkt blijven. De wedstrijden in Indianapolis kunnen door een gelimiteerd aantal toeschouwers worden bijgewoond. De opnieuw op een aantal plaatsen aangepaste kalender omvat 17 wedstrijden waardoor het totaal voor 2020 op 19 in plaats van de oorspronkelijke 24 komt.

Vanwege de financiële situatie en logistieke problemen worden alle wedstrijden in twee (in plaats van de gebruikelijke drie) dagen afgewerkt. Het aantal kwalificatieruns is teruggebracht van vier naar twee. Alleen bij de NHRA U.S. Nationals zal er ook op vrijdag een kwalificatieronde worden verreden.

Nieuwe kalender NHRA Mello Yello Drag Racing Series
July 11-12 NHRA Mello Yello Drag Racing, Indianapolis
July 18-19 NHRA Mello Yello Drag Racing, Indianapolis
July 31-Aug. 2 Flav-R-Pac NHRA Northwest Nationals, Seattle
Aug. 7-9 Dodge Mile-High NHRA Nationals, Denver
Aug. 14-16 Lucas Oil NHRA Nationals, Brainerd, Minn.
Aug. 21-23 Menards NHRA Heartland Nationals, Topeka, Kan.
Aug. 28-30 NHRA Southern Nationals, Atlanta
Sept. 3-6 Denso Spark Plugs NHRA U.S. Nationals, Indianapolis
Sept. 11-13 Mopar Express Lane NHRA Nationals, Reading, Pa.
Sept. 18-20 NGK Spark Plugs NHRA Four-Wide Nationals, Charlotte
Sept. 25-27 Amalie Motor Oil NHRA Gatornationals, Gainesville, Fla.
Oct. 2-4 AAA Insurance NHRA Midwest Nationals, St. Louis
Oct. 9-11 NHRA Thunder Valley Nationals, Bristol, Tenn.
Oct. 16-18 AAA Texas NHRA FallNationals, Dallas
Oct. 23-25 Mopar Express Lane NHRA SpringNationals, Houston
Oct. 30-Nov. 1 Dodge NHRA Nationals, Las Vegas
Nov. 13-15 Auto Club NHRA Finals, Pomona, Calif.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet