Algemeen

Dragracing: Voodoo Hemi Racing viert Engelse titel en gaat verder Europa in

voodoo party.001

Met een perfecte 'end of season party' heeft Voodoo Hemi Racing zaterdagavond de sponsors en partners van het team uitgebreid bedankt en de Motorsport UK Pro Modified-titel van Marck Harteveld gevierd. Maar er werd niet alleen teruggeblikt, Harteveld meldde namelijk ook meteen dat het team volgend jaar het volledige FIA Europees Pro Modified Kampioenschap op de agenda heeft gezet.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De opkomst van sponsors en partners bij de dit jaar vlakbij thuisbasis Wateringen in Den Hoorn gehouden 'end of season party' van Voodoo Hemi Racing was weer zeer groot. Er was dan ook een goede reden voor een feestelijke terugblik op het seizoen 2019.

voodoo party.002

Met de Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird veroverde Marck Harteveld de titel in het uit zes wedstrijden bestaande Motorsport UK Pro Modified Championship. Harteveld schreef de Summer Nationals en de Mopar Euro Nationals op zijn naam en finishte als runner-up tijdens het Festival of Power, om uiteindelijk een paar weken geleden tijdens de National Finals de Engelse titel definitief voor zich op te eisen. Daarnaast werd dit jaar voor het eerst, en zelfs diverse keren, onder de 6 seconden gereden en met 5,956 seconden het persoonlijk record flink aangescherpt.

voodoo party.003

Harteveld bedankte uiteraard iedereen die dit succesvolle seizoen mogelijk had gemaakt, van alle sponsors en partners van het team, tot de crew die de Superbird na iedere run en iedere wedstrijd weer in topconditie had gebracht.

voodoo party.005

Maar er werd niet alleen teruggeblikt. Harteveld kondigde ook meteen de plannen voor 2020 aan. Nu de Engelse titel kan worden afgevinkt, richt Voodoo Hemi Racing zich volgend seizoen op het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Tot nu toe streed Harteveld alleen mee bij de Duitse (Hockenheim) en de twee Engelse wedstrijden (Santa Pod Raceway) in deze titelstrijd, maar Voodoo Hemi Racing gaat komend seizoen ook naar de twee ronden op het Zweedse Tierp Arena en zal daarmee bij alle vijf de wedstrijden waaruit het FIA EK 2020 bestaat aan de start staan.

voodoo party.004

Voor het winnen van de Engelse titel staan Harteveld en Voodoo Hemi Racing nog twee fraaie huldigingen te wachten. Naast de prijsuitreiking tijdens de Dinner Dance and Trophy Evening van de Santa Pod Racers Club, vindt er ook nog een officiële, door Motorsport UK georganiseerde, ceremonie plaats waar de winnaars van de titels in alle disciplines van de Engelse kart- en autosport in het zonnetje worden gezet.

voodoo party.006

voodoo party.007
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet