Algemeen

Dragracing: Kalender FIA Europees Kampioenschap Drag Racing 2020 bekend

makela.371f

De FIA World Motor Sport Council heeft de door Drag Racing Europe AB ingediende kalender voor het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing van 2020 goedgekeurd. Ten opzichte van dit jaar is er één wedstrijd minder, terwijl Hockenheim en Tierp in augustus van positie hebben gewisseld.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings

De door Drag Racing Europe AB (de nieuwe club waarin naast Speedgroup alle baaneigenaren/promotors van wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing vertegenwoordigd zijn) ingediende kalender voor het kampioenschap van 2020 is door de FIA World Motor Sport Council zonder wijzigingen geratificeerd.

udtian.maja.330

Ten opzichte van 2019 telt het kampioenschap door het wegvallen van Finland één wedstrijd minder. De Finse ronde op de nieuwe baan van Kauhava was dit jaar zowel sportief als financieel geen doorslaand succes. De FHRA, promotor van de Finse ronde, wil de tijd nemen om de baan in Kauhava te verbeteren om dan in 2021 weer met een volwaardige ronde tot tevredenheid van alle betrokken partijen in de titelstrijd terug te keren.

Ander belangrijk punt is dat de Summit Racing Equipment Internationals op Tierp Arena naar voren is gehaald en nu half augustus wordt verreden, dus voor de NitrOlympX. Deze laatste wedstrijd is nu verschoven naar eind augustus, terwijl de European Finals één week later plaatsvindt. Logistiek komt dit voor de teams beter uit, omdat nu vanuit Zweden richting Duitsland en dan naar Engeland gereisd kan worden, in plaats van Duitsland, Zweden en dan weer helemaal terug naar Engeland. Tevens wordt er nu aan de wens van vele teams (en de eis van de FIA) voldaan dat er een 'vrij' weekend tussen de races zit.

De kalender van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing 2020 ziet er daarmee als volgt uit:

22 - 25 mei, The Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland
4 - 7 juni, Tierp Internationals, Tierp Arena, Zweden
13 - 16 augustus, Summit Racing Equipment Internationals, Tierp Arena, Zweden
28 - 30 augustus, NitrOlympX, Hockenheim, Duitsland
10 - 13 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet