Algemeen

Dragracing: Europese titels voor Mäkelä, Bellio, Ericsson en Ålund

alund p spef19
Jimmy Ålund

Titel nummer elf
Jimmy Ålund had bij de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in Tierp de titel in de Pro Stock klasse al veiliggesteld. De Zweed heeft nu in totaal twaalf FIA EK titels op zijn naam staan, elf in de Pro Stock klasse en één (2018) in de klasse Pro Modified.

alund ps champ19 q1
Jimmy Ålund

Ålund eiste ook op Santa Pod met een snelle 6,55 seconden de eerste kwalificatiepositie voor zich op, gevolgd door Robin Norén die zich tegen het eind van het seizoen steeds nadrukkelijker in de voorste gelederen meldt.

noren spef19 q2
Robin Norén

Michael Malmgren kwam tot 6,60 seconden, goed voor plek drie, terwijl 2018 kampioen Bengt Ljungdahl bleef steken op plek vier met 6,61 seconden. Simon Gustafsson had het hele weekend te kampen met problemen en kreeg geen acceptabele tijd op de klokken.

ljungdahl1
Bengt Ljungdahl

In de eerste eliminatieronde klokte Ljungdahl opeens ook een 6,55 seconden en was Malmgren te snel af. Dat opende de deur voor Norén om richting de tweede plek in het kampioenschap te gaan. De Zweed liet die kans niet onbenut, zeker toen hij Gustafsson met een probleem zag afhaken. In de halve finale verbeterde Norén zich tot 6,56 seconden en plaatste zich voor de finale.

ps spef final
De finale met Robin Norén en Jimmy Ålund

Niet geheel verrassend heette Ålund daarin zijn tegenstander. De Zweed klokte in de eerste ronde in een bye run een snelle 6,54 seconden om vervolgens in de halve finale in 6,55 tegen 6,58 seconden Ljungdahl het nakijken te geven. Ålund was daarmee de grote favoriet voor de finale, maar de kampioen liet zich aan de lampen verrassen door Norén. Met 0,047 tegen 0,102 seconden was Norén eerder weg, terwijl Ålund met 6,550 tegen 6,586 seconden de snellere tijd op de klokken zette. Daarmee bedroeg het verschil op de eindstreep 0,019 seconden in het voordeel van Noren, die na Tierp zijn tweede opeenvolgende overwinning boekte.

ps podium spef19
Het Pro Stock podium

Achter Ålund legde Noren in het kampioenschap beslag op plek twee, gevolgd door Malmgren en Ljungdahl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet