Algemeen

Dragracing: Steve Torrence en Ron Capps winnaars in Atlanta

SteveTorrence-

Steve Torrence heeft met zijn zege op Atlanta Dragway zijn tweede overwinning op rij geboekt. De regerend Top Fuel kampioen rekende in de finale af met Brittany Force. Bij de Funny Cars ging de winst voor het eerst dit seizoen naar Ron Capps die in de finale Tim Wilkerson het nakijken gaf. In de Pro Modified klasse pakte Mike Castellana in de finale de hoofdprijs nadat tegenstander Jose Gonzalez een rood licht trok.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Een week na Charlotte moesten de rijders van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series alweer aantreden voor de zevende ronde van het kampioenschap, de Arby's NHRA Southern Nationals op Atlanta Dragway.

SteveTorrence-Atlanta
Steve Torrence

Nadat Steve Torrence in de eerste vijf wedstrijden van dit jaar zonder zege was gebleven, lijkt de regerend Top Fuel kampioen nu op stoom te komen. Na de winst een week geleden in Charlotte, mocht de Capco Contractors-rijder ook in Atlanta op het podium plaatsnemen. De als tweede uit de kwalificaties naar voren gekomen Torrence klopte in de eerste twee eliminatieronden Luigi Novelli en Scott Palmer om vervolgens in de halve finale op reactietijd Shawn Reed het nakijken te geven.

BrittanyForce-Atlanta
Brittany Force

Aan de andere kant van de eliminatieladder was de als eerste gekwalificeerde Brittany Force achtereenvolgens Cameron Ferre, Antron Brown en Jordan Vandergriff te snel af. Daarmee stonden de twee snelste rijders van het Atlanta-weekend tegenover elkaar in de finale. Bij de start was Torrence net iets eerder weg en omdat de regerend kampioen met 3,86 tegen 3,98 seconden ook in de run iets sneller was, passeerde de Capco-dragster als eerste de finishlijn en pakte Torrence voor de tweede keer op rij de winst.

RonCapps-Atlanta
Ron Capps

Bij de Funny Cars wisten enigszins verrassend Ron Capps en Tim Wilkerson tot de finale door te dringen. Capps was in de eliminaties te sterk voor Shawn Langdon, John Force en Don Schumacher Racing-teamgenoot Tommy Johnson Jr., terwijl Wilkerson achtereenvolgens Cruz Pedregon, Bob Tasca en Robert Hight te snel af was.

RonCapps-Celeb
Ron Capps

In een spannende finale reageerde Capps iets eerder op het verspringen van de lichten en pakte met 4,05 tegen 4,06 seconden zijn eerste overwinning van het seizoen.

MikeCastellana-Atlanta
Mike Castellana

In Atlanta kwam de Pro Modified klasse in actie voor de vierde wedstrijd van de twaalf races tellende E3 Spark Plugs NHRA Pro Mod Series. Uiterst verrassend werd Steve Jackson als snelste man uit de kwalificaties al in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. In de titelstrijd behield Jackson wel de leiding. In de finale ging de winst naar Mike Castellana, die zijn tegenstander Jose Gonzalez een rood licht zag trekken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet