Algemeen

Dragracing: Eerste goud voor Liam Jones en Robin Norén bij NitrOlympX

mosselaar
Cas van de Mosselaar

In het programma van de NitrOlympX kwamen ook weer de nodige Sportsman klassen in actie waarbij in de klasse Super Gas Nederlandse successen te vieren waren. In de kwalificatie eindigde Eddy van den Bos op een fraaie tweede plaats, terwijl Cas van de Mosselaar, Stevan Reffeltrath en Arnold Hol beslag legden op een respectievelijk zesde, achtste en tiende positie.

hol
Arnold Hol

vdboshf
Eddy van den Bos legde het in de halve finale af tegen Rene Kloss

sgfinale
en hetzelfde overkwam Stevan Reffeltrath in de finale

Van den Bos schopte het tot de halve finale maar werd daarin geklopt door René Kloss. Reffeltrath deed het nog iets beter en bereikte zelfs de finale, maar trok daarin met 0,005 seconden een rood licht waardoor de winst naar Kloss ging.

belt1
Kars van den Belt

Bij de Funny Bikes was Kars van den Belt opnieuw succesvol. De Nederlander eiste niet alleen de tweede kwalificatiepositie voor zich op, maar reikte ook nog tot de finale waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Markus Laur. Mike Olie was de tweede Nederlander in het veld, maar hij moest in de kwalificatie al opgeven met een fatale motorschade.

visser
Cheyenne Visser

timmers
Max Timmers

Bij de Junior Dragsters kwamen Cheyenne Visser en Max Timmers in actie. Het jeugdige tweetal schopte het in de kwalificaties tot de negende respectievelijk elfde positie, maar zowel Visser als Timmers werden in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld.

crooenborgh
Kirsten van Croonenborgh

Kirsten van Croonenborgh was de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de klasse Super Pro ET. Na een 15de plaats in de kwalificaties was voor de Nederlandse het NitrOlympX avontuur na de eerste eliminatieronde over.

jolink
Herman Jolink

In de klasse Super Twin Top Gas telde de wedstrijd mee voor de Euroseries. Herman Jolink was de enige Nederlandse vertegenwoordiger en na een achtste plaats in de kwalificaties, viel ook voor Jolink het doek in de eerste eliminatieronde.

Night Show

nightshow.01

De Night Show is onlosmakelijk met de NitrOlympX verbonden en opnieuw was Hockenheim op zaterdagavond uitverkocht.

nightshow.11

nightshow.10 Naast een show van een Red Bull motorstuntteam,

nightshow.06
maakte enkele Top Fuelers (waaronder Jndia Erbacher) een run

nightshow3
waren er twee auto's uit de Nascar Whelen Series

nightshow.05
deed Karl-Heinz Kleider een poging het Red Bull stuntteam te imiteren

en was er nog veel meer, van Jet Cars tot Eric Teboul met zijn Rocket Bike en vuurwerk.

jerbacher3
In de middag had Jndia Erbacher ook al voor het nodige onbedoelde en dure vuurwerk gezorgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet