Algemeen

Dragracing: Blake Alexander verrast in Norwalk met eerste winst

BlakeAlexanderCeleb

Blake Alexander heeft op Summit Motorsports Park tijdens de twaalfde ronde van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series uiterst verrassend de Top Fuel klasse op zijn naam geschreven. Voor de 29-jarige Alexander, die aan een beperkt aantal races meedoet, was het de eerste overwinning uit zijn carrière. In de Funny Car klasse ging de overwinning naar Matt Hagan, terwijl Tanner Gray op basis van een betere reactietijd de winst pakte bij de Pro Stockers.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De Summit Racing Equipment NHRA Nationals op Summit Motorsports Park in Norwalk kende in de Top Fuel klasse een uiterst verrassend verloop. Aan de ene kant van de eliminatieladder klopte de als 15de uit de kwalificaties naar voren gekomen Terry McMillen in de eerste ronde regerend kampioen Brittany Force, om vervolgens ten koste van Richie Crampton en de leider in de tussenstand van het kampioenschap Steve Torrence tot de finale door te dringen.

BlakeAlexander
Blake Alexander

Aan de andere kant van de ladder maakte de als twaalfde gekwalificeerde Blake Alexander in het Don Schumacher Racing-kamp geen vrienden. De voor Bob Vandergriff Racing uitkomende Alexander, die wegens een beperkt budget niet aan alle wedstrijden meedoet, stuurde met Antron Brown, Tony Schumacher en Leah Pritchett alle drie de DSR-rijders naar huis.

tf-final
De finale met Terry McMillen (voorgrond) en Blake Alexander

In de finale was Alexander met 4,01 tegen 4,15 seconden vervolgens ook McMillen te snel af en zo pakte de 29-jarige rijder in pas zijn tweede finale meteen de winst.

CourtneyForce
Courtney Force

Bij de Funny Cars zette Courtney Force voor de derde achtereenvolgende keer (en de zesde keer uit de laatste zeven wedstrijden) in de kwalificaties de snelste tijd op de klokken. In de eliminaties was de rijdster van John Force Racing achtereenvolgens John Smith, Shawn Langdon en haar vader John Force te snel af en plaatste zich voor de finale.

MattHagan
Matt Hagan

Daarin moest Force het opnemen tegen Matt Hagan, die eerst zijn Don Schumacher Racing-teamgenoten Tommy Johnson Jr. en Jack Beckman het nakijken gaf, om vervolgens in de halve finale J.R. Todd te snel af te zijn.

fc-final
De finale

In de finale was het vervolgens Hagan die met 4,09 seconden ten koste van Force de winst naar zich toetrok.

TannerGray
Tanner Gray

In de Pro Stock klasse moesten Tanner Gray en Erica Enders strijden om de overwinning. Gray klopte in de eliminaties Chris McGaha, Matt Hartford en Drew Skillman, terwijl tweevoudig kampioen Enders Alex Laughlin op reactietijd te snel af was en vervolgens Jeg Coughlin en regerend kampioen Bo Butner het nakijken gaf.

ps-final
De finale met Tanner Gray (voorgrond) en Erica Enders

In de eindstrijd werd Enders echter zelf op reactietijd geklopt, waardoor Gray niet alleen de winst opstreek, maar ook nog eens de leiding in de tussenstand van het kampioenschap kon overnemen van Greg Anderson.

rickiesmith
Rickie Smith

In de Pro Modified klasse was de dubbelslag voor Rickie Smith die ten koste van Jeremy Ray de zege pakte en tevens de nieuwe leider werd in de tussenstand van het kampioenschap.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet